The Reception Mohd Azmil Awaluddin & Sh. Wajihah Wafa

mft (265)
mft (291)
mft (324)
mft (486)
mft (849)
mft (900)
mft (880)
mft (989)ee

alhamdulillah majlis reception azmil & wafa ni telah berlansung dengan sempurna. Majlis ini dilangsungkan di teratak wafa kat manjung, perak. Keluarga wafa ni mmg sporting sgt. Paling best makanan dia…huh masih terasa petai + pucuk ubi masak gulai. Mungkin dah lama aku tak merasa masakan kampung ni….hehehe.

masa tgah majlis tu mula agak terkejut gak ade org sebut nama aku nama penuh lak tu aku ingat SN or dinie yg panggil, tp baru perasan org yg tak pnah aku kenali hehehe… sori azim nasib ko tegur aku sbb aku tak sangka ada gak org luar kl yg kenal kat aku… nanti kalau aku gi manjung lagi aku bgtau leh ar TT sesama ke…ramaikan kenalan

 

BORA OMBAK. - korang pernah dgar ke? film baru thailand? ke ombak2 aku pun tak smpat tgok lagi. Sejenis ombak laut ke? mmm….

nak tau jawapannya tunggu entry lepas ni…… stay tune  

 

 

mohdfuadtopa
Wedding Photographer
+60126438731 

old website : http://adphotogenic.fotopages.com 

flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic

email : adphotogenic@gmail.com

YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Advertisements

Dari Kuala Lumpur to Manjung to Kuala Lumpur

7.00pagi

Perjalanan awal pagi ni memang mengantuk. Tapi disebabkan xcited dalam BMW 535i so perjalanan pagi itu mmg tak rasa. Mungkin korang dah biasa tp aku baru firstime naik BMW ni. Dah nama krete mahal mmg la selesa kalau tak baik naik honda ex5 aku je…hehehehe.

Sembang2 punya sembang perjalanan 3 jam tak rasa. So tibala masa aku dilantik jadi driver. Lg ar xcited smpai jenuh gak ar nak cari button nak adjust seat krete. hahaha. Dengan bantuan GPS so aku pun sampai la ke destinasi yg dituju (jgn terlalu percaya dengan GPS sbb aku ngan co-driver hampir nak salah jalan dah).

10.00pagi

Dah sampai manjung. Teratak si wajihah wafa. So dah sampai as a wedding photographer yg dahagakan gmba so aku pun mulakan la keje.

3.00ptg

Disebabkan SN kena bergegas ke KL untuk next job so aku telah di amanahkan utk meneruskan acara yg selanjutnya. Big amanah yg aku kena setelkan. So i try do my best. Lupa lak nak crite yg videographer utk majlis ni Zul dari CST.

mft (989)ee

mohd azmil awaluddin & sh. wajihah wafa

5.00ptg

Selesai sudah event untuk azmil & wafa ni. So it time to go to KL. Utk balik ke KL aku tumpang Zul (CST) so kami sama2 carik jalan balik ke KL. Pergi memang senang sbb ada GPS so balik terpaksa la guna GPS manual (tanya org tepi jalan) Time kasih bebanyak pada zul sbb bawak aku balik KL ptg tu. Sembang punya sembang aku pun tak sedar aku boleh tertido….hahaha… jahat aku dah la tumpang org leh tido plak tu…sori zul tak sengaja. Berhenti rehat jap kat hentian jejantas sungai buluh mandi & salin bj melayu.

8.30mlm

Sampai ke Dewan Perdana Felda. Mlm ni majlis resepsi utk pasangan faris & sheeren plak. Sampai je nak gigit jari gak aku sbb masuk dewan shj aku dah nampak ramai photog tmasuk SN. dan paling gigit jari 5D mark II pulak bersepah… huh dasyat.

mft (784)ee

faris & shereen

12.30tgah malam

Selesai sudah semuanya aku punya tenaga mmg dah tahap 30% tu pun tinggal utk balik kerumah je. Nasib balik ngan BMW kalau balik ngan EX5 aku ada aku tertido smbil merempit hehehe.

mohdfuadtopa
Wedding Photographer
+60126438731
old website : http://adphotogenic.fotopages.com
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : adphotogenic@gmail.com
YM : ad_arjax

Solemnisation & Reception Kapt. (Dr) Nur Aida & Mohd Aidil

Lokasi 

Solemnisation : Damansara Height

Reception : Dewan Perdana Felda, KL

mft (5)
mft (15)
mft (23)
mft (20)
mft (28)
mft (38)
mft (7)
mft (21)

Alhamdulillah selesai sudah majlis Solemnisation & Reception aida & aidil ni. Perjalanan majlis ni mmg lancar seperti yang telah dirancang. Kebiasaannya tok kadi yang tunggu pengantin tp kali ni tok kadi salah jalan…hehehe. Majlis Solemnisation mereka ni diserikan lagi dengan D3 dua biji ngan of course 5D mark ii SN. Memang aku cukup teruja ngan kamera full frame ni.. Datuk Astaman ayah si aida ni mmg minat dengan kamera so pelbagai kamera dia ada, tp kamera dia semua tahap full frame ar.. bukan mcam D90 aku ni hehehe.

K la mmg aku banyak melopong dalam event ni… bkn sbb takde idea or apa tp sbb terlebih xcited & tumpuan tgok cara kerja SN. Yang aku tanam dalam otak aku sekarang ni, kalau SN boleh aku pun boleh. K la malas nak membebel lagi ni so enjoy the pic & the slide show k… 

note : minggu ni aku pun ada shoot kat dewan perdana felda… dari tak pernah masuk smpai minggu ni 3 minggu lokasi yg sama…hehehe..

 

mohdfuadtopa
Wedding Photographer
+60126438731 

old website : http://adphotogenic.fotopages.com 

flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic

email : adphotogenic@gmail.com

YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Kelas Malam Ketiga pulak… berita sedih

mft (29)

gmba ini hiasan shj, teaser utk aidil & aida

Malam ni dah masuk minggu ketiga aku di cs. Minggu ni mmg releks giler, takde benda berlaku cuma kelas ajar acdsee shj. Hahahaha… kena tunggu 2 minggu depan ar utk tahu pedih tak pedih hati bila kena basuh dengan sabun Fab + softlan lagi. Topic mlm td rompak, free potraiture & adengan jejak kasihan dalam cs.

TOPIC 1 – Jejak Kasih tak berapa nak kasih

clien : ko si polan kan, duduk kat kpg *tuuut*

photog  : aah kat kpg  tu ar, jalan sekian sekian

clien : sekolah sekian sekian kan

photog : aah sekolah tu ar

clien : kita sama ar kalau mcam tu, (soalan maut) mak ai tak kenal aku gemuknya ko sekarang? (suara latar bunyi orang gelak berdekah2 tak tahan nak cover)

photog : tersipu2 malu…. hehehe

nota : moral of story, jagalah berat badan anda


TOPIC 2 – free potraiture

Sekarang ni en moqh tengah cbuk mencari pemenang utk free poitrature yg dia akan shoot mengikut clousa yang telah di beri. Syarat tak ketat tp mak ai soalan maut giler. Smpai no rumah Ustaz saadon pun ada. So utk pengikut tegar blog dia je yg kan dpt jawab soalan yg betul semua. Good luck pada pencuba k. Moqh kata ada hadiah misteri nanti, tak tau ar ape korang tnya la kat moqh mana tau dia nak bg hadiah 30D tu… or langsir kat rumah dia ke…. hahahah

TOPIC 3 – Berita sedih

Pagi smlm dapat satu cerita yang tak berapa sedap nak didengar…sahabat kita saudara Udey Ismail menghadapi masalah besar..rumah dia kena pecah..benda yang penting hilang, so harap korang dapat membantu kalau ade sesape yang nak jual macbook n iphone murah..macbook serial num – 4H6258NQU9B, iPhone serial num – 7R733385VRO..harap sape2 yang jumpe barang nie tolong info kat num nie 0172843200-udeyismail

kerjasama anda semua sgt dihargai..tolong sebarkan info nie..thanks.

mohdfuadtopa
Wedding Photographer
+60126438731

old website : http://adphotogenic.fotopages.com

flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic

email : adphotogenic@gmail.com

YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Shakir Mohamad & Siti Mahfuzah – Kajang

Lokasi : Kampung Sekamat, Kajang

DSC_0099 DSC_0686 DSC_0122
DSC_0332
DSC_0345

Alhamdulillah pasangan syakir & pooja ni telah sempurna dengan berakhirnya di majlis bertandang di rumah syakir. Syakir ni seorang photographer gak, so mmg senang bekerja dengan photographer ni tau apa yg perlu mereka lakukan tak yah pening kpala…tul tak syakir. Pooja plak skrg ni tgah final sem kat UiTM student FTSMK, dekat je ngan office aku kat maintanence ni…. so pooja jgn lepas ni ko ponteng dtg kelas, hahahaha…. k la korang layan la gmba diorg ni k. Mmg sempoi ar korang… nasib tak gi mkn sate kajang.

Shakir ko kalau turun UiTM tak cari aku siap ko….hahaa… cari & blanje minum skali… pastu leh aku try 70-200vr ko lagi…. ari tu tak puas arr…

Last kredit to peijan sbb ni job dia k, aku tag je ngan dia. Peijan sepanjang jalan pergi & balik aku nyanyi lagu ‘gila-gila remaja’ layan sehhh…. dah lama tak duduk blakang…. ‘ku jejak, jalan yang berliku……….”

mohdfuadtopa
Wedding Photographer
+60126438731

old website : http://adphotogenic.fotopages.com

flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic

email : adphotogenic@gmail.com

YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Melopong aje….

Entry pagi isnin ni entry yg agak boring ckit sbb korang kena dngar aku mencoceh je. Ada bnyak perkara aku nak mencoceh ni…semua pasal aku.

First minggu ni mmg sejarah bg hidup aku sbb baru firstime ni aku follow SN. Mmg bnyak benda yg aku kena improve utk challenge dia…mmg bnyak gile… tp takpe itu cabaran buat aku, & aku pun kena improve very lot. Firstime ni aku dok bnyak melopong je.. tgok sifoo bekerja…. mmg simple & mmg style.. plak tu tambah dgn 5D mrk 11 dia…fuh meleleh tgok gmbo…. right tool for right person la…

Kali ni nak kata bangga sgt pun tak la tp chelsea menang 3-1. Tahniah hatrik dari anelka. Huhuhu. Hope dengan manager yg baru ni harap chelsea akan naik ke tangga keatas balik. lpas drop ke tangga ke 4 ni rasa mcam tak best je. Go chelsea go…hahaha… kalau korang nak menyampah lantak ar…yg penting aku happy…. the blues…

 

mohdfuadtopa
Wedding Photographer
+60126438731

old website : http://adphotogenic.fotopages.com

flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic

email : adphotogenic@gmail.com

YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

dah smpai 1000

DSC_0184
teaser utk Shakir Mohamad & Siti Mahfuzah tunggu entry lpas ni k….

Alhamdulillah baru je sebulan aku bertukar dari fotopages ke wordpress ni dah mencecah angka seribu dah. Tak tau la mungkin aku ashik bnyak reload kot….hahaha.. Tp aku cukup seronok bila dpt tau ramai yang sudi singgah kat blog aku yg tak seberape ni. Ramai pengunjung bukan sahaja dari malaysia tp smpai ke oversea gak. Hope diorg tu singah bukan sbb tersesat dah ar…hehehe… kalau korang nak ajak aku kesana pun boleh gak tp skrg ni aku takleh lg ada perkara yg nak kena setelkan. Tunggu dlm beberapa bulan ni so br la hmpir sempurna perjalanan aku.

Insyaallaah apa pun yg berlaku aku senantia berusha utk mencapai matlamat aku… minggu ni salah satu minggu yg bersejarah bagi aku… firstime in my life tag with SN. Memang ini cita2 aku slama aku pegang DSLR ni. Walaupun mungkin aku hanya bnyak terdiam diri or melopong nanti tak tahu la. Tunggu je la gmba aku nanti. Yang aku katakan mmg aku akan bnyak melopong sebab teruja skjap..hahaha… Huh so tunggu je la gmba nanti k. Tak dpt pic mcam dia dpt ikut dia pun jadi la… bukan senang aku nak dpt pelung ni.. insyaallah aku takkan sia2kan peluang ni… AMIN wish me the best k for tomorrow…..

 

 

mohdfuadtopa
Wedding Photographer
+60126438731

old website : http://adphotogenic.fotopages.com

flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic

email : adphotogenic@gmail.com

YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

The Reception Siti Mayuha & Mohd Azman

Lokasi : Dewan Perdana Felda

DSC_0167
DSC_0050
DSC_0124
DSC_6559
DSC_0528
DSC_6498
DSC_0896

Alhamdulillah tugasan minggu ni telah di laksanakan dengan lancar tanpa gangguan kecuali gangguan lighting kat stage pada saat-saat akhir … abg jaga lighting dah tak sabar nak balik hehehe……  semuanya ok tp dewan ni mmg mencabar kewibawaan aku sbgai photographer… mana taknya harapkan 50mm je 1.8…yg lain semua apature kecik. Tp itu adalah cabaran buat aku.. selama ini aku selalu meminjam 2.8 org bila dalam keadaan dewan ini, tp aku pastikan segala senjata aku mmg berguna dalam apa jua keadaan.

So crite bnyak pun tak guna ni tgok la gmba ngan slideshow kat atas tu la hasil dr barang yg aku ada… hehehe.. cun tak? komen jgn tak komen…

 ni adalah job  – otai, assistant otai so kredit kat diorg la ek.. aku cuma tag sahaja tiada imbuhan, blaja la katakan… nak blaja kena berkorban… kalau tak smpai bila2 tak pandai..tul tak?

RENUNGAN : jangan lah kita terlalu mengikut hati dan perasaan, sedarla kaum melayu sekarang ini musuh dah mula bertindak melampaui batasan yang ada. Jangan la kita iri hati & hasad dengki kepada apa kelebihan seseorang dalam kaum kita,  tapi kita nilai diri sendiri adakah kita mmg berusaha seperti orang itu. Sesungguhnya setiap org yang berusaha itu akan mendapat balasan yang setimpal dengan apa hasil usahanya, Insyaallah. Renung2kan dan selamat beramal….

 

 

mohdfuadtopa
Wedding Photographer
+60126438731

old website : http://adphotogenic.fotopages.com

flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic

email : adphotogenic@gmail.com

YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

SCOLARI DISMISSED

picture from http://www.guardian.co.uk

Posted on: Mon 09 Feb 2009

Luiz Felipe Scolari has been dismissed as manager of Chelsea Football Club today (Monday) with immediate effect. The Chelsea board would like to place on record our gratitude for his time as manager. Felipe has brought many positives to the club since he joined and we all feel a sense of sadness that our relationship has ended so soon. Unfortunately the results and performances of the team appeared to be deteriorating at a key time in the season. In order to maintain a challenge for the trophies we are still competing for we felt the only option was to make the change now. The search for a new manager has already started and we hope to have someone in place as soon as possible. While that continues Assistant Coach Ray Wilkins will take charge of the team on a temporary basis.

berita di copy dari http://www.chelseafc.com

Akhirnya scolari dah kena sack… huh siapa pengganti manager chelsea yg baru? so hope dgn manager chelsea yg baru chelsea akan berada di puncak semula..  hidup the blues…

Minggu Kedua

DSC_0132

gambar dari majlis shakir & pooja, kajang

Alhamdulillah selesai sudah minggu kedua pembelajaran aku, tp kemuncaknya adalah pd kelas mlm ari selasa ni… huh saat yg gusar.

2 majlis minggu ini berjalan dgan lancar.. walaupun ada perkara yang tidak dijangka berlaku tapi ianya tiada masalah kerana kami semua di ajar utk menghadapi pelbagai kemungkinan yang berlaku… hehehe.

agak penat gak la utk minggu ni sbb dah lama tak shoot mlm. tp firstime xperient shoot dlm dewan perdana mmg seronok.. so tunggu je la entry utk wedding minggu ni k

dwn perdana felda – otai, assistant otai, assistant otai, aku

kajang – assistant otai, aku

note : aku bengang dengan chelsea sbb seri je 0-0 ngan hull city kelmarin… dah drop ke tangga keempat.. huh

mohdfuadtopa
Wedding Photographer
+60126438731

old website : http://adphotogenic.fotopages.com

flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic

email : adphotogenic@gmail.com

YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

%d bloggers like this: