Maulidul Rasul UiTM

DSC_9270

Pagi Jumaat yang lepas Universiti Tekologi Mara telah mengadakan majlis perarakan sempena meyambut kelahiran nabi Muhammad S.A.W. Perarakan tahun ni bermula pkul 8.30 pagi dan lokasi permulaan di Kompleks Sukan UiTM  dan berakhir di Pusat Penyelidikan Islam CITU.

Bermula dengan taklimat mengenai cara pernilaian perarakan dan penilaian dari juri-juri di kompleks sukan seterusnya barula kami seramai 28 pasukan terdiri dari pelbagai Jabatan & Fakulti di dalam UiTM mulakan perarakan  
DSC_9223
DSC_9242

Ini adalah pasukan perarakan dari office aku iaitu Pejabat Pengurusan Fasiliti. Kalau korang nak tau ni la fulltime keje aku as tech di UiTM. So kalau korang ada singgah kat pejabat aku nanti bgtau je takde hal arr kalau nak ajak ngeteh ke. 

Tema team kami tahun ni berubah di saat akhir kerana masalah masa tak mencukupi. so pakai je arr yg ada tahun lepas. Tapi tak 100% sama, kami olah ckit. Kami buat style ala2 org kampung ber tshirt pagoda, kain plikat ( style P.Ramlee).   
DSC_9301
DSC_9312
DSC_9468
DSC_9396
DSC_9321

Pakaian arab ini adalah dari Pejabat Bendahari mmg dah nampak mcam pak arab dah… nasib takde unta je
DSC_9613
DSC_9619

Taniah untuk diorang sebab menjadi Johan Pertandingan Perarakan. Yang mereka bawak balik Tropi Pusingan + hamper + Wang tunai RM1000. 
DSC_9635

Yang kami bawak balik…. segala usaha persiapan sepanduk, bunga manggar, bunga telor… pengalaman… dan yang paling penting gambar ini sebagai kenangan. Tapi kami tetap semangat as per team.

 

korang saksikan la k slideshow ni. (dalam format youtube, kat uitm kena block so korang tgok la k)

 

nota : Kami tak kuat, Kami tak takut…. apa yang penting kerjasama…. go…wonderpet… walaupun anak aku suka tgok cartoon ni tp aku pun suka gak.

 

 

mohdfuadtopa
Wedding Photographer
+60126438731 

old website : http://adphotogenic.fotopages.com 

flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic

email : adphotogenic@gmail.com

YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Advertisements

Pasangkan Lilin Anda – 60 EARTH HOUR

DSC_9640

Apa itu EARTH HOUR ? ….

Tahukah anda?

Sejauh mana yang ada tahu ?

Siapakah yang terlibat ?

Dimana ianya berlaku ?

Bila ianya berlaku ?

tontonilah video ini……….

 

So apa tunggu lagi sama-sama kita sertainya
DSC_9649

layari ….. http://www.earthhour.org

 

 

 

mohdfuadtopa
Wedding Photographer
+60126438731 

old website : http://adphotogenic.fotopages.com 

flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic

email : adphotogenic@gmail.com

YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Belah duren – ape tu?

Belah duren – Ratna antika

lyric

Makan duren dimalam hari
Paling enak dengan kekasih
Dibelah bang dibelah
Enak bang silahkan dibelah

Reff:
Jangan lupa mengunci pintu
Nanti ada orang yang tau
Pelan-pelan dibelah
Enak bang silahkan dibelah

Semua orang pasti suka belah duren
Apalagi malam pengantin
Sampai pagi pun yo wis ben

Yang satu ini durennya luar biasa
Bisa bikin bang ga tahan
Sampai-sampai ketagihan

Kalo abang suka tinggal belah saja
Kalo abang mau tinggal bilang saja

Back to Reff:

Makan duren dimalam hari
Paling enak dengan kekasih
Dibelah bang dibelah
Enak bang silahkan dibelah

 

 

nota : jom layan doh…best tu lagu ni…. ada maksud tersirat… kalau faham komen wei…. 

 

 

mohdfuadtopa
Wedding Photographer
+60126438731 

old website : http://adphotogenic.fotopages.com 

flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic

email : adphotogenic@gmail.com

YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

 

The Reception Azfar & Farhana

DSC_0054
DSC_0038
DSC_0061
DSC_0160
DSC_0356
DSC_0865

Ahlamdulillah majlis azfar & farhana berjalan dengan lancar. Perjalanan ke kuantan minggu lepas penuh dengan xtiviti yang menyeronokkan. Disamping shoot wedding kitorang shoot gak travel photo. Bnyak benda yg aku tak xplore dalam malaysia ni. Mungkin sbb aku terikat dengan masa utk menjelajahi semua tempat di malaysia ni. Tp aku akan usaha gak. Mungkin aku tak dpt nak xplore semua tp kat mana aku jejak akan ko xplore.

K la semua wedding yg lepas dah selesai upload dah… tp ada entry best lpas ni. Mgkin tak sehebat mana tp aku gembira… so stay tune k….

 

 

 

nota : hope arr game lpas ni MU kalah berturut2… aku tak kisah kalau liverpool juara tp jgn MU… go chelsea….. 

 

 

mohdfuadtopa
Wedding Photographer
+60126438731

old website : http://adphotogenic.fotopages.com

flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic

email : adphotogenic@gmail.com

YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Kampung Nelayan, Kuantan, Pahang

DSC_0001
DSC_0007

Pagi sabtu yang lepas udey, peijan, gg & aku pkul 3 pagi memulakan perjalanan ke kuantan pahang. Kami bertolak awal pagi sbb sblum wedding azfa & ana sbb kami ingin merakam keadan pagi di kampung nelayan. Ini adalah untuk projek akan datang. Smpai pagi di perkampungan nelayan pantai berserah kami terus berhenti. Kat sana nelayan sudah ramai yang turun mencari sumber rezeki.. so kami dtg hanya ada beberapa pakcik yang masih melepak kat jeti.

DSC_0083
DSC_0070

Hanya kelihatan beberapa orang nelayan sedang menangguk udang di gigi-gigi ombak. Walaupun cuaca msih sejuk dan dengan tiupan angin pantai yang menyejukkan, mereka dah pun memulakan xtiviti menangguk ni. Aku cuba la mejejak kaki di gigi ombak, mmg sejuk. Tp mereka sudah lali dengan semua itu.

DSC_0044

Sapa kata pagi 2 di pantai takde xtiviti. Bukan hanya nelayan sahaja yang turun kepantai, malah pasangan remaja yang baru kenal erti cinta pun dah turun ke pantai. Mungkin mereka belum berputik cinta tapi kenangan ini pasti akan mereka kenang sampai bila-bila

DSC_0052

DSC_0943

Petangnya selepas habis wedding kami pergi ke tanjung lumpur, di sana juga terdapat perkampungan nelayan. Tp ptg tu kami dpt merakam xtiviti kanak2 di kampung nelayan itu. Mereka tidak pun melepak di shopping complek or kat kaki lima bangunan. Tp mereka lebihkan xtivi kat perkampungan mereka.

nota : aku baru blaja pj ni. still learning. Kena improve banyak lagi ni.

mohdfuadtopa
Wedding Photographer
+60126438731

old website : http://adphotogenic.fotopages.com

flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic

email : adphotogenic@gmail.com

YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Pertunangan Shefa & Shahrul

DSC_0047
DSC_0054
DSC_0072
DSC_0209
DSC_0413
DSC_0355
DSC_0587ee

Majlis pertunangan shefa & shahrul ni mmg meriah, dengan dtg nya kengkawan shefa & shahrul yg sgt sporting. Temasuk la dengan Dato’ & Datin mmg hapening…. masa ni kami dtg bertiga of course senior toiAF4, ahmad kassan & aku  . Video plak di shoot oleh rosli cst. So layan the pic… k

ahlamdulillah cuma tinggal satu je pasangan lagi utk di upload… mmg agak ketinggalan tp aku hampir berjaya mengejarnya. Lpas ni entry lain dari yg lain ckit. Mmg ada gambar gak tp bukan gmba wedding… so korang tunggu la k.. dah mlm ni time to sleep… bini & anak aku dah tido dah.. so aku pun nak tido gak laa…

note : td siang aku amek mc… badan tak brape chat. Tp aku gembira sbb dah dua hari tak dpt tgok anak aku.. ari ni aku tgok puas puas…

mohdfuadtopa
Wedding Photographer
+60126438731

old website : http://adphotogenic.fotopages.com

flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic

email : adphotogenic@gmail.com

YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

The Solemonisation & The Reception Soheami & Norazliana

Lokasi : Kuala Terengganu

DSC_0068
DSC_0210
DSC_0264
DSC_0274
DSC_0327
DSC_0237
DSC_0705
DSC_0954
DSC_0972
DSC_0061

(video youtube kat bawah ni kalau kena block mmg takleh nak tgok… )

 

Alhamdulillah selesai sudah majlis berbahgia pasangan mie & ina ni. Mereka ni dulunya student UiTM sama-sama amek QS (Juruukur Bahan). Percintaan diorg jarak jauh ina keje kat uitm shah alam & emi plak keje kat dubai. Majlis mereka berlangsung kat Bandar Pemaisuri, Kuala Terengganu.. Mmg best giler kampung ina. Depan laut blakang sungai… senang je kalau nak mandi laut lari je dah sampai. 

aku sampai mlm sabtu naik flight ke KT ni, smpai je adik si ina amek kat airport… lupa nama diorg, tp thanks k. then smpai je rumah ina aku dpt meal yg ditunggu2 ikan tongkol. Tak tau ar aku kat terengganu je mesti nak cari ikan tongkok ngan nasi dagang…leleh air liur. Mlm tu aku lepak skali ngan mber mie kat homestay nelayan, tmpat mmg best dkat ngan pantai… yg paling tip top toilet dia (hehehehe). 

Mlm tu aku terkedu ngan crite mil & mie pasal dubai, mcam seronok giler je…. insyaallah korang kena kenalkan aku ngan org dubai yg nak kahwin leh ar aku ke sana… 

K la korang layan arr gmbar k… dah…dah…. moh ke laut weii… na na na na ghanu kiteee… Thank ina sbb blanje kropok kering ngan kopok likor… mmg sedap.

 

 

p/s : nani, azmil & kengkawan thanks alot sbb tolong aku belikan telo penyu… jasa korang senantiasa aku akan ingat.

 

 

 

mohdfuadtopa
Wedding Photographer
+60126438731 

old website : http://adphotogenic.fotopages.com 

flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic

email : adphotogenic@gmail.com

YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Nubhan AF6 VS Faizal Ismail HotFM (FBI)

Ini bukan cerita rekaan… ini adalah kisah benar. Aku bukannya pandai nak buat cerita rekaan ni semuanya cerita benar blaka…

 

Masa flight ke Kuala Terengganu minggu lepas aku gunakan Firefly, firstime naik ni ye la dekat ckit tak perlu ke LCCT tu jauh. Masa check in aku nampak la bro nubhan ni tp tak suspec pun dia… then cam biasa aku dah check in masuk ar tmpat nak boarding. Smpai dalam flight aku cari seat aku… then nampak ar nubhan aku pun tnya 

aku : ni nubhan ke?

nubhan : aah la…sambil tersenyum

aku pun amek la seat aku mmg aku dpt seat sebelah dia je…hehehe. Utk fan Nubhan kat kuala terengganu mesti jelous kan sbb korang kena menang kuiz baru dapat berbual dgan dia.

DSC_0006

nubhan ni peramah gak orgnya… ye la mana taknya sape la aku yg tak terkenal ni dari dia. Tapi dia leh layan aku borak smpai kat Kuala Terengganu.  Mcam aku borak ngan dia tapi aku minta maaf ar nubhan aku tak follow sgt AF ni aku tau arr ckit2 pasal pkembangan AF ni. hehehe…. Rupanya nubhan ni bawah jagaan Ning Baizura so ape lagi aku pun bukak la crite yg wedding ni tu di cover oleh CS. So sebut je nama Saiful Nang dia tau la. Aku ckap skrg ni aku tgah blaja ngan team CS. 

Balik ari sabtu ari tu aku pun satu flight lagi ngan nubhan tapi kali ni ada faizal ismail plak (FBI)

DSC_0139
credit to staff hot fm sbb tolong snapkan gmba…

faizal naik air asia tp kami bertiga terpaksa menunggu filght delay smpai sejam stengah. Diorg ni semua baru je balik dari road tour Anugerah Bintang Popular kat Maidin, Kuala Terengganu… if korang baca blog ni, rajin2 la masuk lagi k….hehehe… mana tau nubhan nak kahwin nanti boleh ar book CS lagi mcam Ning.

 

Majlis Pertunangan Wafi & Ain

DSC_0584
DSC_0597

Majlis pertunangan mereka ni berlangsung di Sec 7, Shah Alam. Mmg meriah majlis mereka masakan pun sdap… siap ada lemang lagi… aku mmg hantu lemang so abis gak la 1/2 batang lemang aku mkn ari tu… hehe thanks wafi & ain… hope full dpt jumpe korang lagi.

 

 

mohdfuadtopa
Wedding Photographer
+60126438731 

old website : http://adphotogenic.fotopages.com 

flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic

email : adphotogenic@gmail.com

YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

The Solemonisation & The Reception Diyana & Miji

DSC_0689
DSC_0209
DSC_0303
DSC_0392
DSC_0480
DSC_0261
DSC_0795

Majlis perinikahan mereka yang diadakan di masjid mmg meriah.. dengan kehadiran ramai kengkawan & sdara mara kedua2 belah pihak. dan majlis berikutnya pertukaran hantaran & membatalkan air sembahyang berlangsung di rumah bakat kem wardieburn.

DSC_0902
DSC_0950
DSC_0179.
DSC_0463
DSC_0483
DSC_0555

Keesokan harinya pulak berlangsung majlis reception mereka. Majlis ini berlangsung di Dewan Dato Othman, kem wardieburn.  so utk entry mereka ni aku masukkan slideshow skali. so taknak membebel bnyak lagi korang layan ar slide show kat bawah ni k….  enjoy…

 

 

 

CRITE BEST GILER…. API MENJULANG2 ORG BERTERIAK…..


Ni ada crite best semalam. aku tak sure la kuar brite TV3 or astro tak… masa perjalanan pulang smlm aku tersempak orang ramai sedang berkumpul dan menonton sesuatu. Eh takkan tetiba ada jom heboh kat shah alam ni…. takde iklan pape pun. Aku ngan moqh pun stop ar krete.. sbb sesama teringin nak tgok kejadian. Masa tu hpp & rosli cst dah balik.  

Aku tnya moqh nak bawak kamera tak moqh mana tau leh amek gmba ke…. moqh kata beteri dia dah abis. So aku pun usung ar D90 ku tu bersama dengan wide lense tammy tu. Yang kami nampak dari jauh asap berkepul2 dengan suara orang kuat menjerit2 dan menangis2. Takkan org berlakon kalau berlakon mesti dpt amek gmba ngan artis ni. Terlalu bnyak yg bermain difikiran.

Moqh terus turun dia jalan dulu tak sabar nk tgok apa yg berlaku.. aku masih sibuk nak amek kemera. Tetiba aku nampak api menjulang2.. mak ai diorang ni buat rusuhan ke apa, keraguan makin meningkat aku pun serba salah nak usung kemera. Mmg la bagus utk rakam sesuatu yg menarik tapi kalau berisiko tinggi takut ar pulak aku nak bawak kamera. Terus aku amek keputusan utk simpan balik kamera.

Moqh tgah mencelah2 kat tmpat orang ramai tadi. Aku pun cuba nak mengejar tp yg aku mampu hanya follow 3 kaki di belakang dia. Di celah2 orang ramai aku pun try nak maintain jarak ngan dia gak. Sbb nanti kalau tak jumpe dia ak balik susah pulak nak cari. Dah smpai di hadapan skali moqh tetiba berhenti tergamam…. ah dalam fikiran aku ape hal plak ni, siti nurhaliza dtg ke or Obri AF7 datang. Aku pun memcepatkan langkah nak tgok gak… sampai ke kat barisan hadapan aku pun tergamam……tetapi…

Aku ketawa gelak gile b**i.  Sampai berguling2 kat situ. Tak kira ar orang nak cakap apa, nak marah ke or nak angin ke.. sbb mmg aku dah tahan sgt. Mungkin ada mata liar yang tak puas hati dengan aku tapi aku tak kira aku nak gelak sakan gak. Korang nak tau tak apa yg aku nampak….. hahaha…hehehe….huhuhu… aku nampak bnyak giler jersi & bendera merah kena bakar tu yg tergamam, tapi bila aku nampak lambang terus aku tak tahan nak gelak. Mana taknya sbnarnya acara yang berlaku adalah acara bakar jersi ramai2 bagi peminat Manchester United sbb diorg kalah dengan liverpool 4 – 1. Tu yang tak tahan aku gelak smpai guling2. Moqh terdiam sbb dia fan MU gak….hahaha. Terus dia ajak aku balik. Nasib aku tak bawak kamera kalau tak aku share gmba kat korang terutama kat kacuk mraz & mas sbb dia peminat MU gak……. hahahaha

 

 

 

note : minggu lpas aku terlampau cbuk…huhu tapi aku ttp kena membahagikan masa gak utk update blog dgan upload benda lain. Insyaallah aku akan cuba utk setelkan benda yg tertunggak ni, sbb kalau lama2 tettunggak mesti makin bnyak. 

 

mohdfuadtopa
Wedding Photographer
+60126438731 

old website : http://adphotogenic.fotopages.com 

flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic

email : adphotogenic@gmail.com

YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Jalang2 makang ikang……

Lebih kurang 3 jam lagi aku akan sampai kat terengganu… so org ghanu… kita gi makang ikang jom….. na..na..nanana.. ghanu kite….

moh ke lauk weh!!!!………..

apa yang berlaku kat sana… tunggu k……….

%d bloggers like this: