Mana nak pergi ni?

Semalam masa aku abis setengah hari untuk melangkah setapak ke dunia luar. Tapi takpe ianya berbaloi… mulanya proses memang la cuma makan masa 2 jam. Tapi cip mykad aku dah rosak & teruk, so aku minta tlg dengan pegawai imigresen tu supaya meneruskan proses 2 jam tu sementara aku buat ic sementara. Dengan jasa baiknya so proses permohonan tu di teruskan. 

Apa lagi terus aku gi ke plaza masalam nak buat ic baru… hehehe. Rasanya kalau tak buat permohonan ini mmg tak tukar mykad yg baru smpai bile2 la kot..hahaaha

 

DSC_0218

Alhamdulillah dlm pkul 4.30pm semalam permohonan aku dah berjaya dan itu la pasport aku.. clean lagi dari di cop oleh imegresen.. sekarang ni aku dah ada langkah utk mencapai impian…. korang ada kan baca entry IMPIAN aku tu.. korang tgok kat sini, malah SN pun ada highlightkan benda ini kat sini . So aku kena berusaha la utk merealisasikannya…

So sekarang ni ini tindakan aku

DSC_0223

cuma aku sekarang ni tak tau kat mana aku nak mulakan pengembaraan aku… adakah dari utara bumi or selatan bumi…. ataupun dari negara matahari terbit ke negara matahari terbenam….. itu semua aku akan lakukan cuma masa & tempoh sahaja aku tak dpt nak tentukan… 

so apa korang leh suggestkan utk aku…. korang bgtau arr… k

– takkan SN nak bawak aku pusing EUROPE  Mei ni, tp boleh jd sbb nanti dia takde gmba sendiri…(hehehehe)

– takkan moqh punya honeymoon nak bawak aku, pun leh jadi sbb aku leh shoot post wedding dia skali

– or aku dah dpt tiket free utk game Chelsea vs Barcelona 6 mei ni…. mungkin gak

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

note : tahniah MU dpt goal kat home mlm td…. aper dah Arsenal sengal je…

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

mohdfuadtopa
Junior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : mohdfuad@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Away 0 – 0

Away game Barcelona VS Chelsea

Barcelona away

image is copyright from http://www.chelseafc.com
Barcelona (4-3-3) Valdes; Alves, Marquez (Puyol 51), Pique, Abidal; Xavi (c), Toure, Iniesta; Messi, Eto’o (Bojan 81), Henry (Hleb 86).
Unused subs: Jorquera, Syvinho, Keita, Gudjohnsen.
Coach: Pep Guardiola
Chelsea (4-2-3-1) Cech; Ivanovic, Alex, Terry (c), Bosingwa; Ballack (Anelka 90+4), Mikel; Essien, Lampard (Belletti 70), Malouda; Drogba.
Unused subs: Hilario, Mancienne, Stoch, Kalou, Di Santo.
Temporary coach: Guus Hiddink
Referee Wolfgang Stark of Germany
Environment: Mild evening in sunny Spain in front of a capacity Camp Nou stadium. Chelsea fans hidden away in the heavens.
Attendance: 95,231
Kit: Barcelona: blue and red halved shirts, blue shorts and red socks. Chelsea – all yellow.

Walaupun seri main kat Camp Nou stadium,  tapi puas hati sbb mengekalkan rekod tanpa kalah team england di sana…


———————————————————————————————–

Kuala Lumpur

MFT 361

MFT 019

MFT 307

MFT 429

Ni antara collection gmba yang aku shoot masa turun KL ari tu… pkul 6 pagi aku dah gerak dari shah alam, then kumpul semua kat rumah udey

lpas tu kami berpecah 2 kumpulan aku & udey, peijan & hpp…. kitorang gi outing ni utk mengasah lagi mata biar betul2 tajam… plak tu dengan tidak semenanya aku amek kesempatan utk mengunjung kawasan tarikan pelancong & bersejarah kat KL ni.

Teringat aku rasanya aku pergi tugu negara dulu masa umur aku 10 tahun… rindu aku zaman kecil dulu…hehehehe


mohdfuadtopa
Junior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : mohdfuad@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile


Just Wait & See

comp

tak perlu nak crite pape… tunggu je utk round yg pertama ni….

mohdfuadtopa
Junior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : mohdfuad@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Impian

saifulnang

Pernah korang tengok iklan banner ni? ni aku sedut dari encik google CS… setahu aku iklan ni dah lama kuar dulu. Kalau baca ayat nyer mmg ada unsur lawakkan but simple… ianya dah terbukti. Apa yg aku maksudkan adalah

SN – bnyak sgt dah negara  dia gi

Moqh – indon, abu dhabi, yg lain tak ingat

Udey – Dublin, brussei (tul ke eje ni)

mas – singapore (walaupun dekat tp oversea gak)

semuanya pegi sebagai seorang wedding photographer. Aku pun sama ingin jd spt mereka…..

doakan aku ye….. amin

mohdfuadtopa
Junior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : mohdfuad@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

The Solemnization Aswady & Aishah

DSC_2408

DSC_2548

DSC_2816

DSC_2834

http://mediaplayer.swf

Huh lama gak ni tak masukkan gmba wedding… so kepada aswady & aishah enjoy the picture k. We all kat CS wish u selamat pengantin baru k….

p/s : seronok bile tgok theme dah setel… tq tarm… ko mmg power…

mohdfuadtopa
Junior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : adphotogenic@gmail.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Knape ni? Plz respond…

Aku dapat satu berita lagi ni… kenapa leh jadi mcam ni. apa yang berlaku? Knapa ia berlaku? Aku  budget leh jumpe time final…. tp korang moral down ke? Walaupun Porto dah kena rasuah utk kalah kat tempat sendiri…. takkan korang moral down gak… 

Moqh, mas, iyan loser, kacuk… bagi aku sepuluh sebab sebab apa takleh jumpe korang time Final FA CUP nanti…. camne leh kalah wei…..hahahahahahahahaah (gelak besar)

 

Congrate to Everton we meet in Final…. 

 

 

 

 

mohdfuadtopa
Junior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : adphotogenic@gmail.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Today is sunday

CHELSEA VS ARSENAL


Minggu ni aku SN bagi cuti kat aku dia pesan bawak la family ko jln2 sblum peak month nanti. So aku pun deside utk flight ke europe… aku nak jln2 ujung minggu kat sana sambil tgok game team aku. Minggu ni lawan arsenal utk piala FA so ni hasil pic guna P&S sony T77 moqh yg aku pinjam sbb tak dpt nak bawak kamera besar masa tu…… mmg puas hati, walaupun aku terpaksa memakai baju berlapis2 anak ngan bini aku lagi arr snantiasa dgn baju panas je.

abis game pg td aku terus amek flight balik malaysia… sbb pagi nanti rasa nak mkn char kueh tiow kat pasar tani Shah Alam… rugi kalau aku miss

Liverpool dah kalah

Arsenal dah kalah gak

Lepas ni Barcelona pulak

aih kenapa dengan penyokong MU tu… la dah menggigil ke….ish2..ish…

————————————————————————————————————

Jalan-jalan hujung minggu


DSC_1018

Bila suami adalah seorang photographer so isterinya pun kena jd photog gak, baru la suami ada gmba
DSC_0924

Di salah sebuah rumah perkampungan budaya di Taman Bukit Cerakah
DSC_1041

Di hadapan pintu masuk zoo… huhu penat berjalan ari ni

DSC_1166

tgah berehat kat dpan singa.. tetiba sahaja dia menguap terus capai tele n shoot
DSC_1321

Balik tu bawak anak aku main air terjun…. tp ini air terjun buatan kat KLCC… tunggu besar ckit baru leh mandi yg betul.. firstly anak aku takut gak tp dah lama berendam seronok dia…

mohdfuadtopa
Junior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : adphotogenic@gmail.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Takziah

Pagi ni aku dpt berita dari seorang mber. Dia bagi tau nenek kepada Mohd Shairul Faiz telah pun pergi ke rahmatullah pagi tadi. Semoga arwah tergolong dari golongan yang beriman, amin. Takziah aku ucapkan pada Faiz

mari kita semua sedekahkan al-fatihah kepada arwah …… al-fatihah

————————————————————————————————–

sesungguhnya kita hanya merancang tapi Allah yang menentukanya. Yang kita mampu hanya meminta dan berdoa kepadanya.

————————————————————————————————-

mohdfuadtopa
Junior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : adphotogenic@gmail.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Chelsea + Myself + Candidsyndrome

Team fav aku….

Kemenangan Chelsea kali ni mmg membanggakan aku…hehehe.. sbb puashati siot bnyak goal. Walaupun banyak bolos kat rumah sendiri…takpe yang penting liverpool tetap kalah…hahaha. Pada penyokong liverpool bawak bersabar k…. dah korang mmg tak power nak buat camner…hahahaha…

57183022

the pic is copyright to http://www.chelseafc.com

 

 

______________________________________________________________

Ini video untuk aku

 http://mediaplayer.swf

______________________________________________________________

dan ini promotion utk korang so… apa tunggu lagi book la segera k…

promo_april_09

 

 

 

mohdfuadtopa
Junior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : adphotogenic@gmail.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

The Solemnization Qimie & Zamzuri

DSC_0039

DSC_0135

DSC_0084

DSC_0119

DSC_0169

DSC_0350

DSC_0474

DSC_0757

DSC_0823

congrate qimie & zamzuri for ur wedding. Enjoy ur pic k… aku akan update slideshow plak lpas ni k

p/s : Still lagi tgah mood happy. Yang penting bnyak benda yang best berlaku. Semuanya mcam sempurna je bulan ni. Hope ianya berterusan sampai bila2 la……amin.

mohdfuadtopa
Junior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : adphotogenic@gmail.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

%d bloggers like this: