Day 2 & 3

Pagi jumaat, smlm aku gerak bsama dinie, dian & farhan ke jakarta. Atas misi yg sama. Tp kali ni kami ke jakarta pula. Bnyak gmba yg aku dah kumpul utk tontonan korang, so buat masa ni aku takleh nak upload lagi sbb masa tak bkesempatan utk upload. Skarang ni aku baru abis job wedding di sini. Mmg meriah siot keluarga diorg. Walaupun aku dr malaysia tak trasa pun yg bkerja di negara org.

K la ckup buat stakat ni dulu sbb update pakai hp ni tak best sgt. Esok pg aku dah brangkat ke malaysia balik. Walaupun skjp bnyak kenangan aku kat sini. Thanks farhan & dian cos hire me.

Ops sbelum terlupa… Weldone chelsea sbb menang FA cup td. Walau pun dpt tgok gol last lempard tp seronok giler tu. Dah budak MU takyah nak bising… Hahahaha

Day 1 at Bandung, Indonesia

credit to dinie sbb amek gmba & edit

Perjalanan pagi semalam aku & dinie naik flight ke Bandung, Indonesia. Agak kelangkabut gak la sebab tak pernah check in international counter… biasa masuk kat domestik je. Biasa la kalau dah kamere pegang kat tangan so bnyakla gmba nak snap. sana la sini la. Tetiba kitorang  jadi famous kejap…. mana taknya ada awek panggil kitorang, siap buat pengunguman lagi. Ingat nak bangga tp tak… rupanya dah final call. Ape lagi berlari ar kitorang ke flight.. hahah

credit to dinie sbb amek gmba & edit

So dalam pukul 1 ptg smpai arr kitorang kat airport bandung ni. Kecik je sbb ia bergabung dengan airbase tentera udara. Tu yang naik Boing 737 je… airbus takleh nak land track pendek je. Tp takpe semuanya berjalan seperti biasa. So kat situ la bermulanya pengalaman aku menjadi pendatang dengan izin kat negara orang. Biasa kutuk mat indon … sekarang jadi mat malaysia plak…. hahahaaha.

Tapi sekarang ni satu je aku nak umumkan kat korang… aku dah jadi Jutawan segera tu…  hahaha. Tp kena hati2 gak. K la kali ni update takat ni je… jadual mmg tight. Tp insyaallah ada masa leh aku update lagi k.

______________________________________________________________

note : siang td bnyak siot aku kumpul gmba vespa…. kalau budak2 ni ada best tul off kpala sepanjang hari.. demn..

______________________________________________________________

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : mohdfuad@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

International assigment today

Alhamdulillah sgala yg dirancang akan terlaksana. Pagi ni aku dlm perjalanan ke airport. Flight pkul 10.55 pg ni. So hope assigment kali ni kurang dugaannya. Walaupun hanya di bandung, indonesia tp aku bangga sbb pergi as wedding photographer of candidsyndrome. K. Tunggu update sterusnya k. Ni aku just dpt update pkai hphone je, tunggu smpai sana nanti. Lastly, dari pg td aku tak sabar nak kutuk budak MU sbb kalah dgn barca… Hahaha. 2-0 plak tu… Lauk…

Tulang belakang baru

DSC_3808

teaser wedding sabtu lepas ….

______________________________________________________________

2 hari hidup aku tak tenteram

kekiri salah, kekanan salah

macam mati kutu gak la

nak enjoy dengan isteri & anak pun tak tenteram

sbb ada perkara yang kena setelkan

kerja tertunggak punya angkara

tp nak di setelkan pun tak dapat

tp mlm semalam hampir kembali normal

dapat suntikan baru

dengan bermodalkan sikit aku boleh bernafas

alhamdulillah ari ni gak aku siapkan kerja yang menunggu tu

_________________________________________________________

note : adeke patut desktop & laptop aku 2 2 boleh takde display, desktop kena tukar motherboard baru. Laptop tgah check apa problem. dah la nak setelkan kerja ni k…. adios amigos….

2 day to go…… to oversea

_________________________________________________________

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : mohdfuad@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Getting ready… 6 day to go

pejam celik, pejam celik tinggal 6 hari je lagi lebih kurang.. persiapan dah cukup rasanya. tp jap lagi nak cari beg plak yang bersesuaian utk jalan jauh. Senang nak bawak barang2 sebab aku bukan gi honeymoon nak pakai beg tarik2 tu… hehehe…

1. tiket …… setel

2. pasport……. setel

3. credit card ……… dah byar (leh pakai kalau berlaku pape)

4. money changer ……… lom tukar lagi, mungkin tkar kat airport je la nanti

5. camera ……. senantiasa bersedia (minggu ni pun ada job)

6. calculator…… kalau orang tak faham nak urusniaga senang tunjuk je nanti (thanks farhan ingatkan)

7. list2 tempat yg wajib pergi …….. dah ada tp still nak kena google lagi

8. senarai tempahan ……. (bini aku tak ikut so bnyak gak la order)

9. nama-nama…….. mak, abah, mak mertua, bapak mertua, mak lang, mak anjang, mak long, mak ngah, pak long, pakcu, mak andak, budak2 office, cik senah, cik bedah, tukang jaga anak aku, untie mala, untie rani…dll huuhuhu……..byaknyer nama nak kena beli ole-ole….. ada kena cari lg beg kat sana ni….

.

.

10. topeng (wajib ni)…….. takde lagi. Korang tolong aku ni, katne nak beli topeng yg mcam nurse pakai tu untuk elakkan jangkitan H1N1….. tolong weiiii!!!

hope semuanya berjalan lancar la k…… amin

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : mohdfuad@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

The Reception Ardy asfanzi & Zatil Hidayah

DSC_1927

DSC_2524

DSC_2535

DSC_2720

[flickrset id=”72157618500536606″ thumbnail=”square” overlay=”true” size=”medium”]

Mmg seronok melayan diorang ni… walaupun aku ni baru je kenal diorg tp dah macam kenal lama dah. Pape pun korang memang best lah… seronok layan korang. efan ayam goreng tu mmg superb ah… leh buat bisness doh. Mmg majlis diorg meriah ari tu… ramai budak lomo dtg.

Ari tu gak perasmian kia rondo & 5D mark 11 si mus…. huh ko mmg berjaya racun aku mus tp aku ttp pada nikon (fund tak cukup lagi).  Masa event ni gak aku test drive two touch si shairulfaiz, thank doh bg aku pakai.. dah lama main push pull kekok gak pakai two touch ni…hehehe

k la to zatil & efan kami dr CS ucapkan selamat pengantin baru & semoga berbahagia ke anak cucu… smoga cepat jadi bapak… hehehe… enjoy ur honeymoon k… skrg ni server tgah di baikpulih, dah ok aku masukkan slide k.

p/s : huda nak aku masukkan gmba yg last tragedi atas jambatan tu ke….hehehehe

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : mohdfuad@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Ini bukan IKLAN LOMO

DSC_0872 copy

Aku tak di bayar untuk iklan lomo ni tp ini sebahagian dari gmba wedding semalam… so untuk full entry stay tune k. Muz thanks sbb bagi aku merasmikan rondo tu..huhuhu…. smlm spanjang masa bau kedai je.

…………………………………………………………………………………………………………………..

rules lomo don’t thinks just shoot, tp untuk kehidupan kita kena selalu pikir apa yang akan terjadi slepas kita buat sesuatu… tul tak en. wolverine?

…………………………………………………………………………………………………………………..

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : mohdfuad@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

We back.. from the future

DSC_1377

gmbar tiada kaitan dengan crite dibawah

Alhamdulillah

setelah 2 hari jurutera bekerja keras akhirnya semua nya selesai sudah

ini semua angkara cacing-cacing & sabun trojan punya angkara

dua hari ni life agak membosankan sbb server down, so lpas ni semuanya akan spt biasa kembali

amin

……………………………………………………………………………………………………………

nota mlm ini

1. tahniah MU sebab menang BPL korang memang layak, itu pun sbb chelsea bagi peluang utk korang kejar.

2. takziah arsenal, korang mmg takleh harap langsung

3. Selamat hari guru untuk semua guru-guru kat malaysia, negara2 asia, europe, arab satu dunia lah. Tanpa guru siapa lah kami. Terutama pada guru2 kat

Sekolah Kebangsaan Bukit Waha, Felda Bukit Waha, Kota Tinggi, Johor

Sek. Men. Keb. Tun Habab, Kota Tinggi, Johor

semoga cikgu2 jadi guru yang terbilang k…

………………………………………………………………………………………………………

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : mohdfuad@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Aku 2003

11

credit pada mber aku dulu sbb amek gmba

Inilah aku dulu masa baru menjejakkan kaki ke Kuala Lumpur. Bnyak kenangan aku masa ni. Aku first sampai kl ni sbb dapat offer dari satu syarikat firm landskap di Taman Koperasi Polis Fasa 2. Walaupun masa ni aku baru dapat cert dalam architecture tapi dpt offer kerja dari lecture so berbekalkan loan fama (father & mother) aku sampai ke kl. Nama syarikat ni D’Forest Design.

So setelah menjejakkan kaki di pudu raya (firstime sampai kl sorang) aku pun terus call bakal majikan sebab itu la pesanan mak ngan bapak aku, bnyak diaorg pesan. Kena tgok org tu dulu mcamane, diorg taknak anak dia ditipu maklumlah kl kan mcam2 crite. Berbalik crite td. Lpas aku call utk confirm orgnya terus dia bawak aku. First aku ingat dia nak bawak aku terus ke parking krete. Tapi jauh sekali perjalanan. Mana taknya dah la dengan beg kain baju then aku jalan kaki dari puduraya sampai ke lokyat…. peh mmg jauh.

Aku pun terpinga2 sbb lokyat tu kan bnyak brg pc… so aku tnya la dia nak buat apa kat sini? dia jawab nak beli pc utk ko la… dalam hati huh best betul terus nak beli pc tu… so setelah selesai aku proses pembelian terus dia bwak aku ke tmpat parking krete,  lpas pack brg terus gi ke office. so ingat lagi masa aku sampai tu penutupan toll plaza kat Jalan Kuching tu… wlaupun aku blur kemana dia nak bawak aku.

Sampai je office terus punggah pc. HUh…aku mengeluh, mmg org tua ni gunakan aku sepenuhnya sbb first day terus aku buat kerja sampai pkul 3 pagi. Tension je… tp itu semua pengajaran & pengalaman utk aku…. umur 20 tahun tu lone ranger ke kl. Walaupun sblum tu aku blaja kat Poli PD 2 tahun tapi ke KL ni mmg mencabar.

so dipendekkan crite aku punbekerja kat sana lebih kurang 2 tahun gak la…  sebagai senior designer. Macam2 aku lalui……..

bersambung….

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : mohdfuad@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Team Lauk…. hahaha (Arsenal 1 Chelsea 4)

Par2549697

picture from http://www.chelseafc.com

Haha… ape crite pasukan meriam

Dengan semua team kalah teruk

tak tau nak cakap apa

tu la ada player dah berusia jual, konon nak pakai player muda je…

nyorok kepala kenapa? hahahah…

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : mohdfuad@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

%d bloggers like this: