Audi Mok & Nikki Wedding Ceremony Picture

DSC_2250

DSC_2362

DSC_2387

DSC_2405

DSC_2529

DSC_2562

DSC_2792

DSC_2880

DSC_3009

DSC_3083

[flickrset id=”72157620747298884″ thumbnail=”square” overlay=”true” size=”medium”]

Sungguh bertuah aku dapat merakam saat bahagia audi mok & nikki ini. Majlis mereka di adakan di St. Xavier Church, Petaling Jaya. Ini pengalaman pertama aku shoot dalam church ni. Dan pertama kali shoot untuk pasangan artis. Dan juga pertama kali shoot untuk christian couple.

enjoy the picture k.. untuk Audi Mok & Nikki… Congratulation for ur wedding k… 🙂

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Multicultural Wedding

Sabtu – AUDI & NIKKY
DSC_2387
DSC_2405
DSC_2792

Ahad – SUDESH & MEERA

DSC_4344
DSC_4482

Assigment minggu ni mmg begitu mencabar, bukan mencabar apa tapi mencabar kewibawaan aku bertutur dalam BI. Selama ni mengamalkan broken english je haha… kan dah terkena diri sendiri. From today aku kena memastikan banyak makan BI, tido BI & main BI…. supaya memudahkan perjalanan task untuk akan datang.

Ni baru teaser je untuk pasangan Audi & Nikki dan Sudesh & Meera. Banyak pengalaman baru yang aku telah tempuhi masa shoot mereka ni. Tapi aku suka sangat sebab banyak yang aku telah belajar. Buat masa ni cukup teaser dulu k, full entry tunggu k… will be upload soon….

p/s : kena masuk kelas bahasa lpas ni….

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Guess Who? – Audi & Nikki

DSC_2845

Kat mana mereka tu?

Apa mereka tgok tu?

Tunggu entry lepas ni k. . .

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Bandung, Indonesia

Akhirnya post gak aku gmbar-gambar ni. Lama gak la terperam dalam pc aku ni. Bukan taknak post tp mencari kelapangan masa yang sesuai utk upload. Sememangnya pengembaraan aku ke bandung hari tu mmg tak puas, kalau ikutkan nak stay kat sana lama skit. Tp apakan daya ada assigment yg lain dah menunggu kat malaysia.

Ye la hujan emas di negara orang, hujan batu di negara sendiri…. aku still ingat yg lima tu (iklan rukun negara).  Taknak membebel bnyak ari ni so korang tgok je la koleksi gmba dr aku selama 4 hari di bandung.. k….

DSC_4028

Perkara pertama aku buat tukar sim card indonesia, mmg murah giler berbanding guna maxis.

DSC_4039

Ni dah abis 4 botol fruit tea…. sedap siot… teh botol kureng ckit…

DSC_4496
DSC_4471

pengangkutan awam kat sana… moto pun ada tp lupe ape nama dia

DSC_4484
DSC_4454
DSC_4540
DSC_4569
DSC_4557

antara peniagaan yang di jalankan di street sana… huh.. bnyak siot & pelbagai

DSC_4556
DSC_4567
DSC_4283
DSC_4291
DSC_6148

Gmbar last ni masa take off pulang ke malaysia… sungguh indah ciptaan tuhan….

DSC_6252

Smpai je kat LCCT mber aku kena tahan…. suhu badan tinggi… ini semua gara-gara H1N1… nasib dinie tak dijangkiti.

p/s : minggu ni antara minggu terpenting buat aku…. satu pengalaman yang baru sabtu & ahad  ni. Aku akan push my limit minggu ni.. tunggu entry lpas ni k.

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

The Reception Munzir & Aishah

http://202.71.106.120/junior/fuadtopa/munzir/showit.swf
DSC_1312
DSC_1510DSC_1702

Ahad lepas aku ditugaskan sbgai ass. moqh utk majlis recepsi munzir & aishah ini. As usual aku akan terbang ke sri kembangan dulu, then baru la terus ke ampang. Majlis mereka yg ini mmg simple shj tp kunjungan tetamu tak henti2 smpai la ke petang.

Kpd munzir & aishah we all dari CS wish u selamat pengantin baru & semoga berkekalan hendaknya hingga keanak cucu. Pada munzir harap bawak bnyak bersabar k, ye la terpaksa duduk jauh2 ni. Sorang benua eropah & seorang kat malaysia…. hehehe… pape pun enjoy ur honeymoon, k.

p.s : siapa idola aku ek?

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Tukang Kebun Diperlukan – Segera

Pendekkan crite aku perlukan tukang kebun, bukan untuk bapak aku kat felda tu tapi untuk aku kat tanah lot bawah ni

2

kalau nak apply korang klik kat gamba bawah ni

1

entah kenapa game facebook ni buatkan aku ketagih nak main je….. ntah la.. jom layan sama…. kita hijaukan bumi kita…

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

The Solemnisation Johan & Annie Akmar + Selamat Hari Bapa

ad100 (554)a

ad100 (644) copy

ad100 (752) copy

[flickrset id=”72157619866513389″ thumbnail=”square” overlay=”true” size=”medium”]

Minggu lepas majlis mereka ni tp ari ni baru dpt update k … ape2 hal pun aku akan usaha update walaupun ckit k. Johan & Annie akmar mmg sporting kat mana2 request kami nak shoot dia ok. Almaklumlah si johan ni pun minat kat kamera gak. K la layan arr gmba k, ops lupe lak. Kim salam kat kak long ek, cos dia bnyak tolong aku ari tu…. thanks kak long.

————————————————————————————————————–

Selamat Hari Bapa

Aku bersyukur kerana masih mempunyai seorang bapa yang telah menjaga, mendidik & mengasuh aku dari kecik smpai la aku dewasa. Peranan seorang bapa mmg tak terhingga mulianya. Aku dapat merasakan ianya mmg terlalu sukar kerana aku sekarang ni pun dah bergelar seorang bapa. Walaupun aku hanya merasa dalam setahun lebih tapi aku dapat bayangkan pengorbanan bapa ni sehingga anak mereka dewasa.

Oleh yg demikian semperna hari bapa ini aku doakan kepada semua bapa2 & yg bakal jadi bapa tu sihat sejahtera dan tabah menghadapi segala rintangan dan dugaan, setiap perkara itu ada rahmatnya…. betulkan abah. Buat abah jg kesihatan & jaga mak k…. apa2 rojer je k.

http://202.71.106.120/junior/fuadtopa/bapa2/showit.swf

(slideshow ini tiada kaitan antara gmba & lagu…. cuma aku masukkan wajah2 bapa yang pernah aku shoot k)

aku doakan semua kejayaan bapa2 di dunia ini k….. amin

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Drifter – (ini kisah benar)

Pertama sekali saya nak mohon maaf pada viewer semua sbb dekat hampir 5 hari aku tak dpt nak update blog ini. Bukan kerana terlalu sibuk (walaupun sebuk ckit) tetapi ada menghadapi masalah teknikal. Dengan kebijaksanaan engineer kami tarm blog aku dah kembali pulih semula, so aku pun berhasrat utk menukar paparan blog ini utk menjadi lebih menarik.

Berbalik pada crite asal.

Sebelum bermulanya kerjaya aku sebagai wedding photographer ini, bnyak xtiviti bermoral & sihat aku cari dan cuba lakukan demi memenuhi kehidupan bujang. akhirnya minat aku datang pada xtiviti drifting ni.

Bermula dengan krete RX-7 standart modified aku layan drifting ni. Banyak skill yang perlu aku kuasai utk menguasai sukan drift ini. Dari segi pengawalan stering serta pengawalan kuasa. Axtiviti ni mmg ketagih ingat lagi puasa yang lepas sanggup kami berdrift dulu sementara menunggu waktu berbuka… dah tahap kronik masa tu.

Kelebihan setiap jenama tayar juga memberi faktor utk drifting ini, smpaikan mber aku ada yang sanggup menggunakan barang terpakai kat office, lagi licin lagi senang nak drift. Mmg betul tapi ianya silap dari teknikal kerana ia akan memerlukan kuasa yang banyak utk berjalan.

Penggunaan engine & gigi gear juga mempengaruhi segalanya, kalau setakat 19T tu mmg jauh tinggal kat blakang arr…. org pakai brushless arr…..

Banyak sebenarnya nak critekan tp nanti la aku crite lagi pasal teknikal, belum crite psal chamber lagi…. kalau korang nak tnya bnyak kena jumpa aku la senang. Tapi kalau korang nak tau ni jgn crite kat ramai orang k, aku biasa main kat SS18, Pastu kat Gleameries, Shah alam, OU (one utama bukan open universiti). Tapi bnyak2 trek yang aku paling suka main kat parking bertingkat UiTM Shah alam. Kitorang tak masuk secara haram ni legal tau, siap pak guard skali lepak layan kitorang.

kalau korang nak tau kitorang main drift kat parking bertingkat dulu k sebelum Tokyo Drift keluar. Pasal pencapaian pernah masuk tournament D10 malaysia tp tak brape luck ar main kat kepong ari tu kalah 2nd round. Tp dpt layan drift dgan Tengku Jan, Drift King Malaysia.

Sembang banyak pun tak guna tul tak… aku mesti sertakan dengan bukti punyer. Tapi minta maaf arr gmba kurang berkualiti sebab pakai hp nokia 6600 (sabun) je.

Image(687)

Image(685)

Image(679)

Image(678)

Ini lah krete RC drift aku, aku punya rx-7, AE86  tu mber aku punya. So kat trek parking ni ar kitorang selalu berentap. Layan drift ni kena slalu aware dengan tayar dia, ni accesories dia k

DSC_6427

Sportrim rare tu … advance RG ( spendar)….
DSC_6422

So sekarang ni bila dah beralih arah ke wedding photography ni semuanya aku tinggalkan bukan apa, komitmen & masa tak dapat untuk aku buat semuanya. Yang paling penting aku buat apa yang aku paling minat. Minat kedua ni boleh diselangselikan jika ada masa terluang.

K la yang penting kita kena senantiasa berfikir, setiap pengorbanan yang kita lakukan akan mendatangkan kebaikan pada kita k.

p/s : aku ingat SN je yang ada sok sek sok sek….. aku pun dapat jugak, takpe la aku biarkan je apa yang hamba allah ni senantiasa doakan kejatuhan aku. Sesungguhnya Allah yang MAHA mengetahui & MAHA kuasa. Apa pun semua adalah dengan kehendakNYA. Amin

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Pertunangan Eddy & Dr. Efna

http://202.71.106.120/junior/fuadtopa/eddyefna/showit.swf

DSC_9011
DSC_9060
DSC_9113
DSC_9128
DSC_9674

Semuanya dah selesai… majlis pertunngan eddy & efna ni berjalan dengan lancar. Semuanya seperti dijadualkan, aku smpai kat melaka dalam pkul 9.30 semuanya ikut jadual. Walhal ari jumaat lepas aku berhempas pulas kat bengkel krete tukar drive shaft krete. Mcam2 btul krete ni, smuanya menggugat kewangan. Tp takpe semuanya dah selesai. 

Majlis sempurna dalam pkul 3 ptg. So aku pun bergerak balik balik shah alam, 3 jam aku tersangkut  dari simpang empat smpai R&R seremban. Nasib krete auto kalau tak naik krem arr kaki. 

Pada Eddy & Dr. Efna kami dr CS ucapkan selamat menempuhi alam pertunangan k. Takpe setakat klang ngan melaka tak jauh…. hehehe. k la jumpa lagi nanti k eddy & efna. Ckap ngan mak kau trima kasih sbb bg aku bekalan dlm krete tu, 3 jam sgt berguna tu… hehehe

 

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

The Reception Dr. Fathhullah & Nur Wahidah

Lokasi : Rawang

Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Walaupun minggu ni semua event luar dari lembah kelang. K la first skali aku nak update utk pasangan ni dulu. Dr. Fath & ida ni mmg sporting giler, biasanya doktor ni mesti garang, kalau tak takkan ar smpai aku lari dari jumpa doktor masa sekolah rendah dulu. Nampak je van pejabat kesihatan masuk sekolah mesti nak melarikan diri sbb kdg2 yg dtg tu doktor gigi, mcam2 nanti jadinya.

k la fath & ida kami dari CS wish u selamat pengantin baru k. Smoga bahagia selamanya. Layan pic2 kat cn ni dulu k…. selamat berhoneymoon…. k…. nak ajak aku pun boleh….. heheheh…

Berita yg aku baru terima dari fath tadi mereka xcident mlm tadi kat triang, pahang, alhamdulillah mereka tiada pape cuma bumper kereta shj yg teruk…. pape pun hati2 k. Kepadasemua yang baca blog aku ni aku nasihatkan memandu hati2 k.

http://202.71.106.120/junior/fuadtopa/fathwida/showit.swf

DSC_6870
DSC_6517
DSC_7248
DSC_7889
DSC_8235

Aku minta maaf pada semua sebab mengambil masa yg lama utk update. Bukan sebab apa tp sbb aku terputus hubungan jaringan dengan dunia luar….

3 hari 2 malam aku bertapa kat puncak alam, anak bini aku terpaksa tinggalkan. Tp takpe ianya adalah demi bangsa dan negara.

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

%d bloggers like this: