Fuadtopa@Bazar Ramadhan – episod 1

DSC_7808

Seksyen 1 shah alam, korang tau tak kat mana. Ada sesetengah orang mencari seksyen 1 shah alam ni. Aku mulakan aktiviti bulan ramadhan ni dengan bazar ramadhan di seksyen 1 dulu k. Seksyen 1 adalah keseluruhan kawasan Universiti Teknologi MARA, Shah Alam. So memang jarang orang gunakan alamat seksyen 1 tu.

Dalam UiTM ni banyak jugak kawasan yang dibuka untuk tapak bazar. Tapi yang paling happening kat Dataran Cendekia. Sebenarnya bukan happening sangat pun cuma ia stratigik kerana ianya terletak diantara kolej dan kelas. So sememangnya student akan bagi tumpuan ke area tu.

DSC_7817

DSC_7810

DSC_7821

DSC_7825

DSC_7824

DSC_7831

Tak banyak pilihan makanan kat sini. Yang ada nasi lemak ayam berempah, nasi berlauk. Air pun cuma ada beberapa kedai sahaja. Tapi yang aku nampak menarik cikit nasi lemak kukus ayam berempah. Sebab sampai kan kena tunggu ayam digoreng tu… mungkin sedap & berpatutan. Tapi aku tak membeli pun nasi lemak tu sbb mlm tu dah plan ngan wife nak berbuka kat luar.

DSC_7843

Tiba-tiba dupp… awek kat atas ni terantuk kepala kat pokok palm tu… huhuhu… sian aku tgok tp nak but camne kan lumrah alam, time ni ko terantuk akan dtg tak tau plak sape.. silap2 aku pun boleh kena.

K la episod seterusnya seksyen 2 pulak. Kat area ni mungkin berlainan ckit sebab bazar di luar ni memerlukan tarikan untuk memikat hari pengunjung. k tunggu episod seterusnya k…

.
.

p/s : untuk bazar ramandhan ini aku bagi gred C (nak datang pun boleh, takyah datang lagi bagus)

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

The Solemnization of Iema & Haqe

DSC_6719

DSC_6701

Ari ni dah hari ketiga puasa, alhamdulillah puasa ni dapat la aku bersama keluarga sabtu & ahad. Sekejap je sekarang ni dalam tak sedar anak aku dah membesar, sekarang ni umur dia dah setahun lapan bulan. Tapi yang paling baru ni dia dah pandai nak pkai seluar sendiri… aku pun terkejut dengan perkembangan dia. Apa pun aku bersyukur gak la dengan perkembangan ini.

K la ini entry untuk pasangan ima dan wan, banyak2 punya hantaran satu hantaran aku tak sure ape benda tu. Last-last aku pun tanya wan apa benda tu. Kisahnya ianya glove kulit rusa. Ianya digunakan untuk memegang burung helang. Seronok gak dengar crite burung helang dari wan… tapi tu la setiap perkara itu memerlukan minat yang mendalam sebelum kita melaksanakannya

lpas ni entry untuk reception diorang pulak k.. selamat berpuasa…

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Ramadhan Al-Mubarak

DSC_4132

Alhamdulillah aku bersyukur ke hadrat ilahi, dengan limpah dan kurnianya bertemu lagi bulan yang penuh keberkatan ini. Insyaallah akan aku gunakan peluang yang ada untuk aku lebih mendekati Nya. Banyak program yang telah diaturkan di masjid berdekatan rumah aku, peluang ini takkan aku lepaskan begitu sahaja. Amin.

Dikesempatan ini aku ingin memohon ampun dan maaf jika aku ada terkasar bahasa, membuatkan terguris hati terutama penyokong MU sebab selalu kena kutuk dengan aku, halalkan makan & minum aku terutama clien dengan member-member yang selalu membelanja aku. Kiranya kosong-kosong la. Korang jangan risau senantiasa aku maafkan korang jika korang ada silap dengan aku.

Semoga kita dapat sama-sama menjadikan bulan ramadhan  ini bulan yang penuh dengan kerahmatan. Pesanan aku kat member-member k

1. Jangan korang telupa pulak esok dah puasa k

2. Jangan nak jadi setan nak ajak aku menyetankan diri bulan puasa ini k. Aku dah inform kat semua premis perniagaan supaya tidak menjual pada korang pada waktu tengahari.

Dengan ini aku istiharkan bahawa aku cuti dari amek gambar wedding pada bulan puasa ni. hehehehe….

.

.

p/s :  kena cari idea apa nak bikin time puasa ni, kalau tak kamera berkarat nanti….. mmmmm.. korang ada idea tak?

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Website

web

Alhamdulilllah satu lagi tempat untuk aku mempamirkan karja dah ada… so kat website aku ni aku akan isikan dengan hasil-hasil gmbar dari aku. Tapi korang jangan lupa untuk ke blog ini gak. Sebab website tu tak sepanas blog ini. K.

Pada yang dah letak link aku dulu just aku nak bagitau yang alamat untuk blog dah berubah.

untuk website = http://www.fuadtopa.com

untuk blog = http://blog.fuadtopa.com

so lepas ni aku kembali aktif semula di blog. Banyak perkara yang berlaku tapi alhamdulillah semuanya telah dapat diharungi dengan selamat.

.

.

p/s : suke aku drogba sumbat 2 gol minggu ni….. tp ape la liverpool leh kalah, takleh harap. rugi aku amek pemain untuk football fantasy.

.

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Demam

Dah lebih kurang 2 minggu ianya berterusan, bukan aku sorang je. Dari bini aku sampai ke anak aku last kat aku plak. Memang dah clear tapi fitness untuk badan belum 100% recover. Tapi aku senantiasa bersyukur kerana kami masih dapat menjalankan tugas seperti biasa.Minggu depan kita dah nak start puasa. So sebagai wedding photographer ini lah masanya untuk bercuti dan merehatkan minda dan mencergaskan diri serta jangan lupa untuk memperbanyakkan beramal.

First yang aku nak buat servis kemera dulu, dah lama gak tak servis ni, bukan kita je yang kena jaga kesihatan tapi kamera pun penting gak hehehehe..k la untuk gmba still ada lagi wedding yang aku tak upload, insyaallah semuanya akan aku upload.

K la ni ada teaser ckit untuk mereka k…

CSC_7756

DSC_5306

p/s : kami sekeluarga dah kena demam, tapi alhmdulillah semuanya dah beransur pulih… dan menharap agar semuanya cepat sembuh seperti sediakala… amin.

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa’s Facebook profile

NUMBERS UP 2009/2010

10 squad numbers have been announced. Among those here before, it is as you were, while new boys Yuri Zhirkov, Ross Turnbull and Daniel Sturridge will all wear the numbers they have worn in our pre-season matches.

1 Petr Cech

2 Branislav Ivanovic

3 Ashley Cole

4 Mohd Fuad Topa

5 Michael Essien

6 Ricardo Carvalho

7 Andriy Shevchenko

8 Frank Lampard

10 Joe Cole

11 Didier Drogba

12 John Mikel Obi

13 Michael Ballack

14 Claudio Pizarro

15 Florent Malouda

17 José Bosingwa

18 Yuri Zhirkov

19 Paulo Ferreira

20 Deco

21 Salomon Kalou

22 Ross Turnbull

23 Daniel Sturridge

26 John Terry

33 Alex

35 Juliano Belletti

39 Nicolas Anelka

40 Hilario

41 Sam Hutchinson

42 Michael Mancienne

.

sumber diambil dari chelsea fc.com

p/s : aku demam ari ni tapi bila bukak laman web chelsea ari ni terus mcam nak baik demam… ko tngok la list nama kat atas tu.. huu.. huu.. huuu….

.

.

.

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

The Reception of Sharina Dato' Khalid Yunus & Afnal

http://202.71.106.120/junior/fuadtopa/slideshow/rinapal/showit.swf

DSC_4410

DSC_4537

DSC_4718

DSC_4867

DSC_5228

DSC_5035

Sungguh bertuah aku sebab dapat shoot majlis mereka ni… Sharina ni anak kepada Dato’ Khalid Yunus. Memang Dato malam tu orang yang paling ceria. Senantiasa tersenyum melayan tetamu. Tapi yang paling membuatkan aku semangat time majlis diorang ini ialah kedatangan VVIP Tun Mahathir. Very honour to see you sir.

Rina & Pal ni orang yang aktif dalam kelab kembara, sampai kan diorang dah pegi mendaki everest… mmg best la korang… Si rina ni memang rajin setiap perkara dia ceritakan kat blog dia…. dari segi preparation semua la… pada aku ini semua penting sebab segala persediaan awal tu da kelebihannya…. korang tgok kat blog dia ni k http://soon2bee.blogspot.com.

rina & pal selamat melayari bahtera perkahwinan yang indah k. Ingat pesanan kitorang k sebelum memulakan sesuatu jangan lupa baca bismillah k…… hehehe….

p/s : cuaca sekarang ni tak menentu, wife & anak aku demam 2 hari… bapaknya pun dah seram sejuk ni….

.

.

.

.

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

%d bloggers like this: