AFTER RAYA

DSC_7889

DSC_8069

Sehari sebelum menyambut syawal aku ngan family berangkat ke airport, terima kasih kat faiz sebab tolong hantar aku kat airport. Destinasi kami ke Kuching, Serawak… kampung wife aku. So raya tahun ni kami ke sana la dulu.  Hari tu bertuah gak aku sebab dapat sahur waktu shah alam dan berbuka waktu kuching. Kat sana berbuka setengah jam awal dari Shah Alam.

DSC_8091

DSC_8104

Masa seminggu aku kat sana aku rasa tekanan darah aku sekejap turun sekejap naik. Mana taknya bila 7 org anak buah bergabung… tuhan sahaja yang tahu perangainya. Dalam sejam ada sahaja yang menangis… Tapi bila umur mereka macam ni la mereka seronok. Tiada perkara yang difikirkan, cuma main.. tido.. makan… rindu aku teringat masa kecik-kecik dulu…

fuadtopa

promo

Advertisements

Selamat Hari Raya from Candidsyndrome

http://www.youtube.com/v/pSEjN062018&hl=en&fs=1&

Kepada semua pembaca serta pengunjung blog ini tak kira samaada past client, future client, bloggers, photographer, kawan-kawan, anak-anak dara, silent reader, budak umur bawah 12 tahun, rakan-rakan sekerja, semuanya la senang crite……. dikesempatan aku ingin memohon keampunan maaf dari hujung rambut hingga kehujung kaki, sekiranya ada kesilapan aku pada korang semua… harap korang maafkan k. Mohon halalkan makan minum, semuanya sekali la. Tak kira sekecil mana & sebesar mana pun. Kiranya 0 – 0 la. Semoga kita bersama dapat menyambut ketiabaan bulan syawal ini dengan gembira k. Pada semua drive safety, baik bawak krete or moto semua kena ingat org tersayang, k. Jumpa lagi selepas raya k

MAKA DENGAN INI

Saya telah dilantik untuk menjadi mohor-mohor besar diraja dengan ini ingin mengistiharkan. Tarikh hari raya bersamaan dengan satu syawal pada tahun ini iaitu bersamaan dengan tahun 2009. Ianya jatuh pada bulan ini dan selepas 30 ramadhan… tarikh dan hari yang sebenar akan diistiharkan oleh staff saya di rangkaian televisyen TV1, TV2,TV3, dll….. semuanya dari ikhsan TV1 k.. so korang tunggu pengishtiharan nanti k.

.

.

p/s : selamat hari raya maaf zahir batin k.

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Bubur Lambuk

DSC_0333

DSC_0345

DSC_0352

DSC_0403

DSC_0444

DSC_0453

Bubur lambuk memang terkenal di bulan puasa ini. Lagi-lagi kalau sebut sahaja bubur lambuk kampung baru, KL. Rasanya satu Malaysia tahu. Cuma aku belum berpeluang untuk merasakan rasanya je lagi. Tengok la bulan puasa tahun depan kalau ada rezeki leh la ke sana.

Proses penyediaan bubur lambuk ini tidak lah sesusah mana. Cuma perlu tahu sukatan yang sesuai dan bahan-bahan yang perlu digunakan untuk menjadikan ia lebih sedap.

.

.

.

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

The Reception of Iema & Haqe

http://202.71.106.120/junior/fuadtopa/slideshow/imah2/showit.swf

DSC_7662

DSC_7672

DSC_7702

DSC_7751

DSC_7734

Tinggal lagi beberapa hari lagi umat islam seluruh dunia ingin menyambut kedatangan bulan syawal. Bulan yang memberi 1001 perasaan pada setiap individu. Mungkin ada yang bersedih, ada yang gembira… pelbagai perasaan yang ada.

Kenapa tetiba aku emo plak ni.. tahun ni raya rasa macam malas je nak raya. Aku pun tak tau knapa. Nak katakan belum buat preparation nak raya, baju dah sepasang dah anak beranak sama colour. Kuih dah ada la sikit tinggal nak tapau yang kat kampung je. Tapi aku still raya macam tak best.. Memang rasa tak best la sbb tahun ni kena balik kampung bini aku dulu, semestinya aku akan miss rendang daging+ ketupat + sambal kacang + masak lodeh…. slurp……  hasil tangan mak aku…. sebab orang serawak tak buat ketupat nasi (kpg bini aku area kota samarahan). Apakan daya….. kena la aku berkorban…

K la ni last entry wedding sebelum raya. Mereka ni telah melangsungkan majlis persandingan di Dataran Senawang.. semuanya bermula dengan cuaca cerah. Tetiba hujan rahmat turun. Alhamdulillah walaupun hujan semuanya berjalan lancar,  dengan waktu tu aku masih dalam 50% fit dari demam.  Semua yang dirancang telah terlaksana. K la enjoy the picture k…

.

.

.

.

p/s : kenapa la raya je nak kena share kampung…. tak best betul….

.

.

.

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

The Reception of Ainul Baizura & Johari

http://202.71.106.120/junior/fuadtopa/slideshow/ainul/showit.swf

DSC_3331

DSC_3926

DSC_3673

DSC_4050

Firstly aku minta maaf pada semua pengunjung2 yang datang… sbb minggu lepas aku tak update blog aku ni. Agak bersawang gak la… banyak perkara yang berlaku. Tak semua aku boleh share ngan korang. Ada yang sedih ada yag gembira. Tapi semuanya ada berkaitan dengan my future.  Takpe hope yang sedih tu takkan terjadi, dan yang happy tu akan berjalan dengan lancar….

Entry ini untuk pasangan ainul & johari… wedding mereka di langsungkan di KGPA (Kelab Golf Perkhidmatan Awam). Firstime gak aku sampai sana, tempat tu memang sesuai untuk garden wedding. K la korang enjoy the show k…

.

.

p/s : i love it very much…… please don’t make it happen…

.

.

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

%d bloggers like this: