The Reception of Lyn & Faie

DSC_3145

DSC_3091

DSC_3210

DSC_3379

DSC_3551

DSC_3327

DSC_4153

http://202.71.106.120/junior/fuadtopa/slideshow/linfaie/showit.swf

Last sunday, aku telah ditugaskan untuk menjadi asistant SN untuk wedding Lyn & Faie di Dewan Sri Endon, Puspanita, Putrajaya. Baru kali pertama aku shoot kat sana… quite tricky gak lighting kat sana, tapi alhamdulillah semuanya berjalan lancar…. lagi mencabar tempat tu, lagi suka aku shoot… kerana setiap cabaran yang dilalui adalah pengalaman yang bermakna untuk aku. Alhamdulillah selama ini Nikon D90 aku tak pernah mengecewakan aku… hehehehe…

So pendekkan cerita, lyn ni adalah bakal seorang peguam.. sbb baru je habis menamatkan pengajian dia & si faie ni pulak adalah seorang pilot. Seronok dengar si faie ni cerita pengalaman dia dalam flight simulator. Ia mengingatkan aku kembali sewaktu aku sekolah rendah dulu. Cita-cita pertama aku dulu adalah ingin menjadi seorang pilot, masa sekolah dulu aku tak pernah nak merasa untuk naik kapal terbang. Ye la family aku pun tak pernah naik gak. Setakat dari Kota Tinggi ke Tapah takkan nak naik flight, plak tu airport pun jauh. So aku berazam nak jadi pilot… tapi keazaman aku pada waktu itu tak terlalu membara & kurang pengetahuan untuk membentuk diri untuk menjadi seorang pilot. Sebab dulu kurang pendedahan dalam perkara-perkara kerjaya ini. So tamat la cita-cita aku untuk jadi seorang pilot… tapi kalau berpeluang untuk ambil lesen pernerbangan nak gak aku… atlest bukan sebagai kerjaya tapi sebagai hobi… insyaallah amin

Untuk lyn & faie kami dari CS ucapkan selamat pengantin baru k, semoga berkekalan keanak cucu… kim salam kat kengkawan korang yang happening tu… korang semua memang sporting.. keep in touch k….
.
.
.
.
.
.
.
.
FUADTOPA
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

SOMETHING NEW

DSC_3379

teaser wedding from my latest job…… lyn & faie. There are many picture that i want to share with you guys, but not today okeys. Wait for my next entry k….. see yaa
.
p/s : What New? … something new in here…. Can you see it?
.
.
.
fuadtopa
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

The Reception Of Hanim & Amilin

http://202.71.106.120/junior/fuadtopa/slideshow/milin/showit.swf

DSC_0529

DSC_0653

DSC_0742

DSC_0852

DSC_1328

DSC_1276

Tahniah pada hanim & milin. Kami semua dari CS mengucapkan selamat pengantin baru & semoga berkekalan hingga ke anak cucu. amin. By the way korang punya ayam & jelly kelapa tu memang sedap… hehehe

Lepas ni aku kena be carefull pada semua pokok, jangan sangka pokok yang biasa tiada berduri… habis aku kena cucuk ari tu…. huhuhuhuh
.
.
.
.
fuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

REAL X….. Join Us

from sn

come and join us…

.

.

fuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

The Reception of Syukri & Niesha

DSC_1993

Kompang dipalu, pengantin baru… duduk bersanding tersimpul malu… ewah. Semua acara akan menunggu kompang kemudian baru akan start majlis berarak.  So kompang pun dah start.. korang enjoy slideshow dulu k

http://202.71.106.120/junior/fuadtopa/slideshow/syukri/showit.swf

DSC_1654

DSC_2578

DSC_2669

DSC_2661

DSC_2605

Tahniah pasa syukri & niesha atau lebih dikenali dengan bond & ann. Selesai sudah majlis mereka ini. Semuanya berjalan dengan sempurna. Dari utara ke selatan aku bersama-sama merakamkan saat-saat bersejarah mereka. Terima kasih pada you all kerana terlalu banyak memberi kerja sama untuk memudahkan my work as ur wedding photographer.

Syukri & Niesha lpas ni boleh relex2 k, dengar crite nak honeymoon mendayung di lautan kan. So hati2 k,  jangan gopoh gapah… janji sampai ke perhentian k. hahahahaha….  enjoy work dengan korang. Always keep in touch k.

.

.

.

p/s : le jayenge, le jayenge.. .dilwali duhania le jayengge… Selamat Menyambut Depavali kepada semua kaum India..

.

.

fuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

Zo00oM – Mee Bandung Muar

DSC_1444

Pernah tak korang semua makan Mee Bandung. Aku rasa ramai yang telah mencubanya. Dan sebut je sahaja mee bandung semua akan teringat dengan mee bandung muar. Banyak kedai yang menjual mee bandung di bandar Muar ini tapi yang telah aku rasa dan akui kesedapan nya adalah mee bandung kepunyaan Abu Bakar Hanipah & Sarina Abu Bakar

DSC_1471

Kedai ini terletak di No 69, Jalan Abdullah. Ia terletak di tengah2 bandar Muar. Berhampiran dengan Public Bank & Maybank. Jika ingin mencari kedai ini ianya agak mengelirukan sedikit kerana mereka menggunakan papan tanda besar bertulis WAH SAN (dalam bahasa cina). Tapi ia memang sahih adalah kedai makanan halal.

DSC_1463

DSC_1454

Ini lah owner Mee Bandung Muar yang sedap tu, Pakcik Abu Bakar. Menurut nya bisness ini telah di usahakan semenjak turun temurun lagi. Dari datuk dia turun kepada bapak dia turun pada dia. Dia menceburi bidang ini dari harga mee bandung ini RM 0.70 sepinggan, sehingga la sekarang telah menjadi RM 3.50 sepinggan.

DSC_1440

Antara bahan2 yang wajib ada dalam masakan mee bandung ini adalah udang, ia memainkan peranan penting kerana jika udang tu dah lama maka hilanglah kemanisan udang dan tak cukup la perencah penyedap mee bandung tersebut

DSC_1449

Ini lah sarapan pagi aku pada hari Ahad lepas… ni bukan aku makan sorang k. Aku gi dengan member aku faiz. Sebab driving ni agak memenatkan so perlu la backup plan (memang betul pun abis job je terus kami balik dan aku sepanjang perjalanan dari pagoh ke shah alam terlena, nasib ada faiz ni…. hehehe)

abis crite mee bandung, tunggu wife aku masak kat rumah lak
———————————————————————————————————

WEDDING TEASER



DSC_1302

The Reception of Hanim & Amilin, Semenyih

DSC_2605

The Reception of Syukri & Niesha, Muar

So korang semua tunggu full entry untuk mereka ni k… stay tune.. ; )
.
.
.
.
.
fuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

SYUKRI & NISHA

Jumaat petang yang lepas aku telah diterbangkan ke Alor Star, Kedah. Kali ni misi aku untuk dapatkan picture kat sawah terbantut. Sebelum landing aku sempat meninjau keadaan sekeliling negeri kedah, tinjau punya tinjau semuanya berair sahaja… huih diorang dah lepas musim menuai. Takde rezeki nak buat macamana.

http://202.71.106.120/junior/fuadtopa/slideshow/nisha/showit.swf

Keluarga nisha memang sporting giler. aku yang naik terkejut, mana taknya berbilang bangsa ada kat rumah nisha. Ada dari russia, india, australia… semuanya saudara-mara niesha. Dan kebanyakkan mereka menguasai semua bahasa.. aku je yang dok melopong aje… (terkeluar plak ayat german ni)

DSC_0350

Cute tak mereka waktu kecil… : )

DSC_8514

DSC_8782

DSC_8786

DSC_9620

DSC_0415

Tahniah pada syukri & nisha, hanya dengan satu lafaz sahaja mereka telah digelar suami isteri… mana taknya 9 tahun menanti, betul tak syukri : )… Walaupun banyak dugaan yang mereka tempuhi, smpai ada yang cakap guna hp terbalik (serius smpai ari ni aku tak tahan nak gelak), hujan rahmat yang turun.. tapi alhamdulillah majlis mereka telah selesai disempurnakan.

Belum habis lagi entry diorang ni, sebab minggu ni majlis bertandang pula di muar, so leh layan mee bandung muar 2 pinggan ni…. K untuk syukri & nisha yang tengah demam sebab bekerja keras jg kesihatan k, minggu ni ada lagi. Untuk auntie-auntie nisya yang berada di perth & melbourne tu insyaallah nanti bila kaki saya ni terjauh melangkah sampai saya ke sana. k. Hope to see u all again in future..

.

.

p/s : we are united (bukan support MU k)

fuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

JOM KE KEDAH

DSC_6542 copy

Petang ni aku akan ditebangkan ke Kedah. Lagi sekali aku terbang ke negeri jelapang padi ni. Ke sana untuk job wedding minggu ini. Harap semuanya akan berjalan lancar. Tak lama aku kesana sabtu malam aku dah balik ke shah alam semula.

Setelah sebulan cuti ni, aku dah fit 100% sekarang. So tunggu picture dari sana k.

.

.

note : orang kedah kalau nak TT malam ni leh je contact aku……… tgok update kat facebook k.

.

fuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

ZOOM SATOK

Kebiasaannya sesiapa yang datang ke kuching ini akan singgah ke pasar satok ini. Pasar ini bermula dari sabtu siang hingga ahad petang. Banyak jualan dari hasil kraftangan, barang keperluan harian, dan yang semestinya ada kain-kain. Dengan harga yang berpatutan, barang kat sini memang berbaloi untuk di bawa pulang.

DSC_8407 copy

DSC_8412 copy

DSC_8415 copy

Ini adalah salah satu buah tangan yang dah kira wajib untuk dibawa balik. Seperti tak lengkap rasanya kalau datang tak beli ole-ole ini. Ini lah dia ikan terubuk masin serawak. Banyak pilihan saiz ikan yang disediakan so senang untuk kita memilih mengikut keperluan kita.

END OF STORY

DSC_8303

Dalam diam dah nak 2 tahun umur anak aku ni. Makin lama makin banyak perkembangan, always miss her….
.
.

fuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-643873
email : fuadtopa@candidsyndrome.com

%d bloggers like this: