What I Did Last Weekend

Lutfi & Ira – Potraiture Kajang
DSC_8635

FAIZ & FIZLAH – Dewan Tun Rahah, Kuala Lumpur
DSC_0008

Basiq & Zuraidah – Batu Berendam, Melaka
DSC_1172

Arliana & Zul – Dewan Dato’ Ahmad Razali, Ampang
DSC_1470

Weekend yang padat minggu lepas. Alhamdulillah so far semuanya done with flying color. Aku seronok dengan all assigment yang telah dilaksanakan minggu lepas. Tak sabar nak upload semuanya, tp aku just upload teaser dulu k. Wait for the full entry k……. see yaaa….
.
.
.
.
.
FUAD TOPA
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

The Reception of Noraidah & Ridwan

http://202.71.106.120/junior/fuadtopa/slideshow/idahwan/showit.swf

DSC_6301

DSC_6788

DSC_7602

DSC_7680

DSC_8240

DSC_8225

DSC_8206

DSC_8306

Alhamdulillah dapat jugak aku upload pic-pic untuk pasangan dari negara singa ni. Yup mereka ni merupakan couple yang aku shoot semasa aku di singapura yang lepas. Korang semua memang gerek seh.. apa pun wish korang selamat pengantin baru & semoga berbahgia keanak cucu k. Hope to meet both of you soon.. hehehe. K see yaa…
.
.
.
.
FUADTOPA | Senior Photographer | Candidsysndrome Int. | Singapore

The Solemnization of Noraidah & Ridwan

DSC_5323

DSC_5542

DSC_5501

DSC_5765

DSC_5528

DSC_5606

DSC_5692

DSC_5969

DSC_5999

DSC_5958

DSC_6048

Yup right…… this is firstime i went to singapore. But this is my second time shoot across the border of Malaysia. Alhamdulillah semuanya mengikut seperti apa yang dirancang. Walaupun ada beberapa perkara yag tak dijangka berlaku tapi semuanya dapat diselesaikan. Thanks pada semua yang telah aku jumpa kat sana terutama pada abg azman, dia terlalu banyak membantu kami dari minit pertama kami menyeberangi tambak johor hingga minit terakhir kami tinggalkan tambak johor. Lupe nak cerita aku kesana dengan seorang asistant yang suka makan petai… hahaha…

so banyak lagi aku nak cerita & still banyak lagi gamba nak aku upload, untuk hari ini just ini dulu k, wait for next entry k….. still lagi tengah mood singapore pah….. gerek seh….
.
.
.
.
p/s : selamat bertunang for kacuks…. sorry tak dpt nak turun shoot korang….
.
.

FUADTOPA | Senior Photographer | Candidsysndrome Int. | Singapore

Live @ Singapore

DSC_5243 copy

Bottle Tree Park. Inilah tempat pertama aku lepak dengan abang azman kat kota singa ini. Yup maybe korang tertanya-tanya siapa itu abang azman. Sebelum ini aku tak kenal pun dia, kami baru berkenalan di gelang patah 4 jam yang lepas. So kalau korang nak tahu siapa abang azman? stay tune for next update k.

Park ni diberi nama bottle park adalah sebab pokok ni. Nama saintifik dia aku tak tahu tetapi dari segi bentuk dia dah memang tahu nama dia. Ia sejenis pokok palma kalau tak silap aku la.

DSC_5240 copy

k it all for tonight soo see yaa…. gerek seh….

.
.
.
P/s : kat sini mulut aku tak henti2 sebut perkataan seh…
.
.
.
.
.

FUADTOPA | Candidsysndrome Int. | Singapore

The Solemnization of Watie & Zul

http://202.71.106.120/junior/fuadtopa/slideshow/watie/showit.swf

DSC_1898

DSC_1957

DSC_2124

DSC_2166

DSC_2213

DSC_2461

DSC_2513

DSC_2715

DSC_2767

DSC_2685

DSC_2629

Terkejut aku apabila tengok lebih dari 20 buah kereta datang mengiringi Zul untuk majlis pernikahan mereka. Memang ramai yang hadir di majlis pernikahan mereka. Walaupun aku masa itu hanya mampu tersenyum lebar kerana dah dapat bayangkan yang akan mengalami kesukaran untuk bergerak, tapi aku jadikan itu sebagai cabaran.

Sebenarnya lagi seronok bila dalam majlis itu padat dengan orang kerana pelbagai moment yang ada. Serta ianya mencabar mata untuk dapatkan the best picture. Dan bila dah padat ni segalanya memerlukan respond & tindakan yang cepat.

Aku memang suka akan cabaran berbeza untuk setiap event, sebab bila dah senantiasa kita dapat atasi segala cabaran kita akan jadi lebih well prepared.

Untuk watie & zul kami dari CS mengucapkan selamat pengantin baru k, semoga berbahagia ke anak cucu. keep in touch k… see yaa….

p/s : sapa tau kat mana port untuk aku leh cari barang elektronik kat kota singa?
.
.
.

FUAD TOPA
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

Y. E. S. 2009 – book now !!

Y. E. S.

Hire the only team of photographer in Malaysia who trained their photographers in-house for the minimum period of 2 years before they can be called “Our Professional”. Hire the only team of photographers in Malaysia which the photographers must be recognized internationally through reputable international professional membership through WPPI (USA), MPA (UK), ISP, WPJA, AGWPJA and winning numerous awards locally and internationally with track record ranges from a small wedding to the Royal Wedding with hundred thousand of guest.
Throughout 6 years experience shooting ONLY weddings & portrait around the globe, you can rest assure your wedding photograph will turn to be fantastic.
View each and everyone of them in their individual portfolios here;

www.mashelmy.com
www.fuadtopa.com
www.khairulhazwan.com
www.faizalrahim.com
www.hafizatan.com
www.diniemasjuki.com
www.azizilee.com

Choose which one you like and send us message through email and furnish us with these information (MUST HAVE INFOS)

1. Date of events (no open booking is accepted)
2. Venue & Location
3. Phone number (HP)

We’ll get back to you within 24 hours / latest in the next business day if you inquire in the weekend. Since everytime we do SALES & PROMOTION, we will received hundreds of inquiries, we do hope you can furnish us with a complete info as above so we can assist you much better.
Please tell your friends this amazing offer.

Regards,

.
.
.

FUAD TOPA
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

Kisah satu malam

DSC_3499
teaser from my latest job (tiada kaitan dengan cerita)

Dimulakan cerita, malam tadi aku nak keluar untuk ambil angin malam, sambil bertujuan untuk ke mydin mart berdekatan dengan rumah aku. Aku keluar rumah dengan mengenakan seluar pendek dan bert-shirt putih bandung. Malas nak bawak kereta so aku start la motor champion ex5 class 1 aku tu.

Perjalanan ke mydin mart mengambil masa dalam 5 minit, time tu aku bawak 65kmj je tu. Kalau aku pulas lagi minyak confirm bawah 1 minit… Sampai aku di mydin, aku pun park kat betul-betul depan pintu masuk mydin mart tu, itu la kelebihan kalau bawak moto ni senang nak parking. Tapi mata melilau jugak kalau ada pakcik-pakcik bawak buku jalan-jalan kat sekeliling (polis).

Dah habis beli barang-barang dan air kegemaran, terus aku keluar dari mydin mart tu. Selepas pastikan barang yang aku beli tak tercicir aku pun memulakan perjalanan ke rumah. Kali ni aku jalan jauh sikit sebab nak isi minyak moto dulu, so singgah di petronas dulu la kata hati aku. After isi minyak aku pun teruskan perjalanan balik. Tak sampai satu kilo dari petronas tadi ada sekatan jalan raya kat depan… dalam banyak-banyak perkara aku teringat kat lesen aku, bila expired date dia, ahh sudah jangan la dah mati.

Apa lagi polis pun suruh aku ketepi… aku bagi roadtax dulu.. pelahan-pelahan aku keluarkan lesen….. huh lega hidup lagi smpai bulan 5, 2010. Dengan bangganya aku pun cakap “Ini lesen saya”. Ok selepas dia dah check roadtax & lesen terus dia bertanya, nak ke mana ni? aku menjawab balik rumah tok.. aku bertanya balik ada apa roadblock ni tok? dia jawab rutin biasa penjenayah aktif malam-malam ni. Ada rupa saya macam penjenayah ke tok? Takde tapi lampu brek balakang kau tu tak menyala.. arggghh… demm camne aku boleh tak perasan ni… dah malam tadi aku kena saman… huh.. melayang duit….

DSC_3498
teaser from my latest job (tiada kaitan dengan cerita)

nak tnya ada sapa-sapa leh tolong bayar kan saman aku tak? hahahahaha….
.
.
.
.

FUADTOPA
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

The Reception of Sarah Zatil & Shahrul

http://202.71.106.120/junior/fuadtopa/slideshow/shah/showit.swf

DSC_0288

DSC_0494

DSC_1179

DSC_1075

DSC_1248

Hi sarah & shahrul……. cerita punya cerita baru la aku tahu sarah ni adalah seorang guru kat kajang… teringat kat cikgu sejarah aku dulu, lupe nama dia. Yang aku ingat dia wife kepada guru dispin Ahmad Bahri Mardi (ini full name ini). Subjek sejarah la paling aku tak suka sebab kena menghafal & kena rajin membaca.

Cikgu sejarah aku dulu agak garang jugak la, mungkin influence dari suami dia. Tapi yang paling aku sakit hati dengan dia adalah hukuman dia. Kalau setakat rotan tangan or sebab rotan belakang pun selamber lagi. Tapi yang aku tak boleh terima cubitan dia.. Peh kalau kena ya allah rasa macam tersiat je kulit. Paling extreme dia ini mesti akan cubit pada bahagian sensetif pada badan, iaitu puting. Sekali terkena terangkat badan… huh… smpai pernah terfikir sebab terasa geram hati aku nak balas untuk cubit pada bahagian yang sama pada dia. huhuhu…

Tapi itu dahulu, sekarang ini aku sedar semua yang dilakukannya ada sebab. Kenapa dia rotan kita ada sebab. Malah aku berterima kasih pada semua guru-guru aku sebab banyak menyedarkan aku sebelum aku lebih lalai. Dan sehingga sekarang aku amat hargai jasa-jasa guru aku, mungkin aku bukan anak murid kesukaan mereka tapi didikan mereka banyak menyedarkan aku pada dunia….. itulah tugas seorang guru.

To lovely couple shahrul & sarah… kami dari CS mengucapkan selamat pengantin baru k, semoga berbahagia keanak cucu. Thanks korang layan aku sampai habis event. Siap dapat makan kek lagi, walaupun aku tak brape suka mkn kek… hehehe.. rezeki jangan ditolak… by the way kirim salam dengan uncle-uncle korang yang minat dengan kamera jugak tu…..
.
.
.
.
p/s : start dari minggu ini sampai bulan satu aku dah takde masa untuk rehat weekend…. sbb semuanya dah full dengan wedding… so aku sangat happy…. yeeeyyy..
.
.

FUADTOPA
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

Maka dengan ini diumumkan

iklan

Anda semua dijemput untuk menyertai kami…. tapi PERKARA PERTAMA YANG ANDA PERLU LAKUKAN, BACA SAMPAI HABIS DAN FAHAMI DAHULU K SEBELUM MENCUBA…. Good luck

.
.
.
FUADTOPA
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

%d bloggers like this: