I CAN DO IT

DSC_7071 copy
(gambar hiasan : Marina Barrage, Singapore 01/2010)

Semua orang mempunyai liku-liku kehidupan yang perlu ditempuhi. Sama macam aku. Mungkin dulu aku tak pernah rasa sebergini. Ianya sudah menjadi suratan takdir. Tapi aku senantiasa mengharap dan berdoa agar aku dapat hadapi dengan tabah segala liku-liku kehidupan yang aku perlu lalui.

Sudah separuh tangga aku pijak untuk aku capai ke matlamat yang aku tetapkan. Alhamdulillah semuanya adalah dari usaha aku selama ini. Tapi untuk sampai ke puncaknya masih banyak yang perlu aku daki. Dan mungkin lagi besar dugaan dari yang telah aku hadapi.

Pernah sesuatu ketika aku hanya mampu tersenyum bila orang memperkecilkan apa yang aku ada, dan apa yang aku hasilkan. Tetapi sekarang alhadulillah ramai yang telah bangga dengan apa yang aku telah buktikan. Niat aku satu sahaja sebelum melakukan sesuatu perkara, iaitu aku akan lakukan yang tebaik untuk segala perkara. Dan alhamdulillah orang yang telah memperkecilkan aku itu telah menjadi salah seorang dari rakan aku.

DSC_7568 copy
(gambar hiasan : Marina Barrage, Singapore 01/2010)

Itu yang membuatkan aku senantiasa merasa bahawa tiada perkara yang tidak boleh lakukan. Insyallah selagi Allah kurniakan aku kudrat & keberkatan untuk aku menjalankan tugas aku sebagai umatnya akan aku laksanakan dengan sedaya upaya aku.

Pagi tadi aku dapat satu perkabaran, alhamdulillah apa yang aku nantikan dari bulan 12 yang lepas telah berjaya. Thanks Kimberly & David Roberts cos belive in me.
.
.
.
.
FUAD TOPA
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

The Reception Of Farid & Maliah

http://202.71.106.120/junior/fuadtopa/slideshow/melly/showit.swf

DSC_4369

DSC_4672

DSC_4879

DSC_5271

DSC_5624

DSC_5882

Tahniah kepada farid & maliah. Semoga korang berbahagia & berkekalan hingga keanak cucu. Majlis mereka berlangsung dengan sempurna di Seksyen 7, Shah Alam. Walaupun pada penghujung majlis hujan turun tapi ianya tiada masalah pun sebab pada masa tu mereka pun dah basah dah…. ; )

If korang rasa mcam pernah nampak untie tu memang betul la. Itu mak kepada Farid. Dia lebih dikenali dengan panggilan Kak Jun, nama beliau adalah Pn. Junaidah Kiting. Beliau adalah pengasas kepada Jun Hair & Beuty, pengeluar alat kosmetik dewajah. Walaupun aku tak pernah ambil tahu pasal kosmetik ni, tapi aku sebut je dewajah aku tahu la… hehehe…..

Farid ni bukan nak puji tapi aku tak sangka masa karaoke hari tu suara kau sebijik macam Jamal. Ini kenyataan tau. Nasib aku tak dapat nak record hari tu. Anyway tahniah to korang berdua. Hope korang senantisa berbahagia hingga ke anak cucu. To melly kitak lepas tuk leh klaka srawak ngan kamik, sik da hal. Mun sik faham ada translater kelak (ops wrong channel).
.
.
.
p/s : farid spa tu ada yang khas untuk lelaki tak? rasa sengal2 badan je ni……

FUAD TOPA
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

BEHIND THE SCENE – The Astronaut Engagement

we are very enjoy on that day… so Dato’ Mus & Dr halina see you in 10.10.10
.
.

____________________________________________________________________________________________

The Reception of Syakur & Dania
Seri Pasific Hotel, Kuala Lumpur

DSC_6051

DSC_6100

DSC_6077

DSC_6288

DSC_6852

DSC_6952

DSC_6124

Tahniah pada syakur & dania. hope to meet both of you again k. see yaa….. wait for next entry for reception at Port Dickson k.
.
.
.
FUAD TOPA
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

TRASH THE DRESS

DSC_5961 copy

DSC_5918

DSC_5945

DSC_5966

DSC_5982

Saya cuba menjawab apa yang bermain difikiran you all k. Memang benar mereka ni adalah one of my client minggu lepas. Memang mereka lah orang yang paling sporting + cool + rock… yang tak pernah saya jumpa lagi. Dan mereka memang totally wet with their wedding dress ; )

Thanks to Farid & Maliah sebab mereka sanggup untuk membuat extreme potraiture dengan wedding dress mereka. Dan memberi kebenaran untuk menggunakan swimming pool di dalam rumahnya untuk seisi potraiture ini. I’m very enjoy shooting with both of you.
.
.
.
p/s : who want to be the next couple? ……. ; )
.
.
.
FUAD TOPA
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

The Enggagement of Dato’ Dr. Sheikh Muszaphar & Dr. Halina

DSC_3004 copy

DSC_3038 copy

DSC_3058 copy

DSC_3078 copy

DSC_3089 copy

DSC_3160 copy

DSC_3233 copy

DSC_3262 copy

DSC_3356 copy

DSC_3381 copy

DSC_3387 copy

DSC_3401 copy

DSC_3422 copy

DSC_3426 copy

DSC_3520 copy

DSC_3572 copy

DSC_3575 copy

DSC_3593 copy

DSC_3688 copy

DSC_3810 copy

DSC_3817 copy

DSC_3823 copy

DSC_3824 copy

DSC_3874 copy

DSC_3953 copy

DSC_3976 copy

DSC_4122 copy

DSC_4193 copy

DSC_4247 copy

Kali ni sejarah… entry yang paling panjang susunan picture. Seawalnya kami telah diberitahu bahawa anggaran seramai 40 orang press akan hadir semasa majlis ni. Aku dapat imagine macamana akan jadi waktu majlis nanti. Pastinya akan berlaku rebutan angle nanti.

Pengalaman yang lepas ketika shoot wedding Nikki & Audi Mok banyak membantu aku untuk mendapatkan gamba-gamba yang aku nak. So kami banyak kelebihan kerana angle kami memang berlainan & lebih artistik dari gambar-gambar press.

Alhamdulillah semuanya dengan hasil kerjasama satu team saifulnang(boss), mashelmy, khairulhazwan, azizilee, diniemasjuki & aku kami dapat koleksi dalam 8000 keping picture semasa majlis pertunangan mereka. Baru kali ni aku terasa terlalu seronok kerana ini kali pertama kami dapat kumpulkan shoot bersama-sama dalam satu masa & dalam satu acara. Sebab selama ini setiap minggu kami pasti akan berpecah ada yang kena ke utara, ke selatan, ke timur & ke barat.. jarang untuk shoot beramai-ramai ini.

So untuk Dato’ Dr. Sheikh Muszaphar & Dr. Halina tunggu kami dari CS untuk ur big day 10.10.10 ini k…. see yaa… ops…wait…. wait for special entry for them k…..
.
.
.
.
FUAD TOPA
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

Welcome 2010

2009 aku tinggalkan dengan penuh makna. Banyak perkara yang berlaku. Ada yang manis dan ada yang pahit. Tapi semuanya alhamdulillah memberi erti yang baru dalam dunia aku. Well sememangnya banyak perkara dalam tahun 2009 yang lepas. Mungkin ada antara korang yang follow story aku dari dulu lagi. So korang tahula sejauh mana aku menaiki tangga untuk berada tahap aku sekarang ni.

Yup aku mengaku pada 2 tahun yang lepas aku ni hanyala seorang big fan of candidsyndrome. Dapat berjumpa dengan saifulnang di Midvalley 2 tahun lepas adalah satu priceless moment pada aku bagi aku. Walaupun pada masa tu aku bukanlah photographer pun cuma hobiest sahaja. From there aku mula tanam impian untuk berada di team mereka. Banyak pengorbanan yang aku terpaksa lakukan to be one of them. Tapi semuanya berbaloi. Dan sekarang aku pun dah menjadi salah seorang tulang belakang candidsyndrome. Terima kasih aku ucapkan pada saifulnang & semua team candidsyndrome, firstly cos percaya akan sentuhan aku sebagai photographer.

Dan semestinya untuk qualify menjadi one of them memerlukan semangat jati yang tinggi. Sebab kami bukan hanya menghasilkan photographer yang mempunyai hasil gambar yang hanya berkualiti tetapi setiap gambar itu dipenuhi dengan soul.

We are PHOTOGRAPHER WITH A HEART.

CSTEAM
.
.

___________________________________________________________________________________________

TEASER – The engagement of Dato’ Dr. Sheikh Muszaphar & Dr. Halina, Seremban
01012010

DSC_3943

DSC_4150

DSC_3716

DSC_4043
.
.
p/s : setelah korang tengok berapa ramainya press yang datang pada hari tu mesti korang tertunggu-tunggu bagaimana gamba yang kitorang dapatkan. Cabaran yang tak terkata. Tapi semuanya dapat dilaksanakan dengan menggunakan ‘planning’.
.
.

___________________________________________________________________________________________

THE RECEPTION OF ABDUL BASSIQ & ZURAIDA

http://202.71.106.120/junior/fuadtopa/slideshow/basiq/showit.swf

DSC_0290

DSC_0130

DSC_0327

DSC_0310

DSC_0611

DSC_0372

DSC_1277

DSC_1395

DSC_1340

Dah lama aku kenal bassiq & zurai ni. Diaorang ni kawan kepada x-clien aku soh & ina. Aku jumpa diorang ni masa kat Kuala Terengganu. Duduk satu rumah kat homestay terengganu. Memang mereka ni photogenic, so tak susah aku nak suruh diorang nak buat apa-apa. Apa pun aku ucapkan selamat pengantin baru pada korang k, dan semoga berbahgia keanak cucu. Lepas ni kalau nak gi naik unta jangan lupa ajak aku sekali basiq… boleh aku shoot korang kat palm island pulak… hehehe. Jumpa lagi korang k.
.
.
.
.

FUAD TOPA
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

%d bloggers like this: