TEASER – Wafi & Aiin + D700

MFT_1464 copy
TEASER – Wafi & Aiin + (D700+24mm)

MFT_1375 copy
TEASER – Wafi & Aiin + (D700+16mm)

Rasanya macam baru firstime shoot wedding rasanya. Ye la bila check exiff data shuttercount bermula dari 000000. Yup kat sini aku rasa memang aku telah mengambil langkah yang tepat untuk berhijrah ke fullframe kamera ni. Walaupun dulu aku selalu mengatakan yang kamera ini adalah hanya satu alat untuk capture image, tetapi ianya memang mempunyai perbezaan yang tersendiri.

So far D90 memang tidak pernah mengecewakan aku dalam apa jua keadaan sekalipun. Aku akui aku still sayang pada D90 aku tu, if ada orang nak offer untuk membelinya mungkin pada waktu ini aku takkan menjualnya dulu, akan datang not so sure la. Setahun 3 bulan aku bersama dengan D90 tu. Pelbagai negeri dia dah sampai event dah 2 negara dia jelajah Indonesia & Singapore.

Jadi setelah dipikirkan semasak-masaknya aku pun mengambil keputusan untuk bersama dengan D700 ni. Dalam hati ada niat untuk menukar ke system baru 5D mark 11 tapi semuanya tak berjaya meracuni fikiran aku…. hahahaha….. (body canon macam kamera mainan… jgn mara user canon yer).

So untuk hari ni belum genab seminggu usia D700 ni bersama dengan aku so tak banyak lagi la yang aku boleh nak share-share kat sini. Untuk tau perkembangan dari aku + D700 ni stay refesh adress ni k. Mybe lepas ni semangat fullframe boleh membuatkan aku rajin upload blog ini setiap hari….. hahahaha..
.
.
.
.
.
p/s : user D700 calling for TT aku nak korek pengalaman korang guna kamera ni k.. : )

.

.

FUAD TOPA
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

Fuad Topa Candidsyndrome | Create Your Badge

Posted in wedding

Tags:

Permalink 6 Comments

Terima seadanya

Hari ni dari pagi tadi ade je sms masuk kat handphone aku. Kebanyakkannya semua dari kutu-kutu yang nak mengutuk kekalahan Chelsea awal pagi tadi. Sememangnya dah berusaha tapi bola tu kan bulat, ada masanya menang ada kalanya kalah.

Apapun tahniah to Jose sebab berjaya meninggalkan kenangan pahit untuk chelsea di homeground. Tapi takpe kita usaha lagi tahun depan, yang penting kita masih berada di tangga teratas liga :)….

Jom fan chelsea semua kita nyanyikan lagu ini….

Flying high, up in the sky,
We’ll keep the blue flag flying high
From Stamford Bridge to Wemberley
We’ll keep the blue flag flying high


___________________________________________________________________________________________

Dah lama aku tak bukak software opanda ni. So pagi ni rasa nak check la shuttercount untuk D90 aku tu. So selepas bukak terkejut juga aku melihatnya. Dah sampai 90,000 picture yang aku dah shoot. Dalam masa lebih kurang setahun tiga bulan aku pakai D90 tu. Dan sememangnya ianya telah banyak berjasa pada aku.

Setelah fikir panjang aku rasa dah sampai masa untuk D90 tu masuk kedai untuk tukar timing belt baru. Atleast selamat rasanya untuk aku pergi melaksanakan tugas sebagai photographer weekend ni. Atau inilah masa untuk aku cari body baru. Atau inikah masanya untuk aku mengubah system yang dah biasa aku gunakan sebelum ini.

.

.

FUAD TOPA
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

Fuad Topa Candidsyndrome | Create Your Badge

F1 – its back

DSC_1576 copy
Litar Sepang 2009

Permulaan yang baik untuk team ferrari pada musim ini. Dengan barisan pelumba pelumba yang baru Alonso, hope tahun ini ferrari akan meneruskan kegemilangannya. Walaupun tahun lepas mereka telah berhempas pulas untuk mengatasi Brawn GP tetapi tidak berjaya.

Kemunculan semula lagenda F1 Michael Schumacher, semestinya akan memberikan saingan yang sengit untuk peminat Ferrari ini kerana beliau kini berlumba dengan jentera Mercedes GP. So kita ikuti perkembangan F1 dari semasa kesemasa k.
.
.
.

FUAD TOPA
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

Fuad Topa Candidsyndrome | Create Your Badge

Miss Salha dah jadi Mrs. Berq – TEASER

DSC_5885

DSC_4268 copy

DSC_4484 copy

DSC_4860 copy

DSC_6014 copy

DSC_6147 copy

Alhamdulillah sampai sudah seru cik salha ni… dia la bunga yang ada dalam CS. Ops lupa pulak sorry azrene….. so sekarang ni jumlah kelamin dalam CS dah makin ramai. Tinggal beberapa orang je lagi yang belum nak menamatkan zaman casanova masing-masing. Lepas ni kacuk pulak.

Majlis minggu lepas berlangsung di Skudai, Johor. So seperti biasa aku kena la menerbangkan diri kesana. Niat dalam hati nak cross border lagi tapi pikir balik penat je kalau just nak pegi balik hari.

Anyway to salha & aris aku ucapkan selamat pengantin baru & semoga berbahagia ke anak cucu k… ingat pesanan tok kadi ari tu k….. (ape yg dia pesan pun aku dah lupe lak). Then dengar crite sekarang ni aris mengalami kecederaan ringan di kaki….. apa pun salha family ko memang best cool je…

DSC_4185 copy

antara penyamun tarbus yang ada pada big day salha kacuk , azizi lee, peijan & aku

.

.

.

p/s :  FROM PARIS WITH LOVE- memang best siot, baik korang gi tengok…

.

FUAD TOPA
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

Fuad Topa Candidsyndrome | Create Your Badge

%d bloggers like this: