The Reception of Meor Husizam & Shafiqah

http://202.71.106.120/junior/fuadtopa/slideshow/meor/showit.swf

MFT_5369 copy

MFT_5220 copy

MFT_5521 copy

MFT_5602 copy

MFT_5992 copy

MFT_6130 copy

MFT_6522 copy

MFT_6615 copy

MFT_6732 copy

Alhamdulillah tamat sudah zaman bujang peminat fanatik Liverpool ni. Meor ni budak rumah aku zaman kegemilangan Jalan Kepau, Seksyen 18 dulu. Banyak kenangan aku kat rumah tu dengan budak-budak ni. Manis ada, pahit ada, masam ada, kira semua rasa ada lah. Mamat ni gak lah yang aku selalu kalahkan dalam Winning Eleven, liverpool memang team lauk pun…. hehehehe.

Minggu ni majlis diorang kat perak pulak.

Pagi tadi baru dapat berita sedih yang mana ayah kepada meor telah kembali kerahmatullah pada pukul 11 malam. Kenduri bertandang akan berlangsung esok dengan kesedihan. Aku harap meor sekeluarga akan tabah menghadapi dugaan yang berlaku k. Al-Fatihah.

.

.

.

FUAD TOPA
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

Fuad Topa Candidsyndrome | Create Your Badge

THE MOST EXPENSIVE KEBAYA IN THE WORLD

MFT_4166 copy

MFT_4236 copy

MFT_4035 copy

MFT_3191 copy

MFT_4091 copy

MFT_3431 copy

MFT_3367 copy

MFT_3963 copy

MFT_3653 copy

MFT_3712 copy

MFT_3254 copy

MFT_4747 copy

MFT_4388 copy

MFT_4517 copy

MFT_4791 copy

Majlis berlangsung di KLCC Convention Centre, tak dapat aku rasakan bagaimana rasanya untuk memakai kebaya bernilai RM250,000,0000.00. Kalau ikutkan berat tak la berat sangat tapi dia punyai nilainya dah cukup untuk membina sebuah bangunan.

.

.

.

.

FUAD TOPA
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

Fuad Topa Candidsyndrome | Create Your Badge


TAHNIAH

Alhadulillah rasa lega bila blog aku dah on balik. Firstly aku nak minta maaf kat korang semua yang aku lambat nak keluarkan entry ini. Hope korang jangan marah k : ).

K la sebab korang dah tunggu lama so aku pun malas la nak pusing-pusing cerita. Selepas meneliti lebih 500 email, setelah membuat semakan dengan juri-juri pertandingan, dan kami telah sebulat suara membuat keputusan. Pemenang paling bertuah untuk dapat hadiah FREE POTRAITURE ni.

Nama pemenangnya ialah

pemenang

Pada yang lain aku harap korang tak putus asa k. Semuanya bagi jawapan yang tepat, cuma kepantasan korang yang tidak boleh menandingi pemenang ini. Kalau ikutkan hati nak aku shoot korang semua tapi apakan daya aku hanya seorang, email yang hantar hampir 500 kalau sehari seorang pun makan masa dekat 2 tahun untuk aku setelkan semuanya.

Aku mengucapkan ribuan terima kasih pada korang semua, atas support yang korang telah berikan k.

.

.

.

.

FUAD TOPA
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

Fuad Topa Candidsyndrome | Create Your Badge




Get ready for tomorrow

1

Ok semua ini adalah poster terakhir untuk peraduan ini, so aku harap korang dah mengumpul semua poster yang ada. Dan dah dapat jawapan pada soalan-soalan yang lepas termasuk juga jawapan untuk poster hari ini.

Tak susahkan, senang je tak perlu korang nak pening-peningkan kepala. Aku pun nak buat contest ni pun for fun je taknak stress-stress. Kepada semua jangan hantar dulu penyertaan anda selepas menjawab soalan hari ini, tetapi anda dikehendaki menghantar jawapan pada tarikh 8 hb April 2010 sebelum jam 5 petang.

Secara automatiknya aku akan delete penyertaan yang menghantar sebelum tarikh dan selepas masa yang telah ditetapkan. Kemudiaan aku akan melihat kepantasan anda untuk menghantar penyertaan anda beserta dengan jawapan yang tepat.

k selamat mencuba k…. good luck

.

.

.

FUAD TOPA
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

Fuad Topa Candidsyndrome | Create Your Badge

.

2010 – 1982 = 28

5D (36) copy
credit to wantai for the picture ūüôā

Alhamdulillah bersyukur aku pada ilahi kerana dengan limpah & kurnianya aku masih lagi boleh berdiri dan mempunyai kudrat untuk menjalankan suruhannya. 28 tahun itu bukannya sekejap, banyak liku-liku duniawi yang telah aku tempuhi. Alhamdulillah atas rahmat & keberkatan yang dikurniakan Ilahi aku telah berjaya menempuh dugaan yang telah menimpa & menghalang perjalanan hidupku. Dan semoga perjalanan hidup aku & keluarga selepas ini akan jadi lebih sempurna….. amin.

p/s : semua jawapan ada dalam blog aku, so korang rajin-rajin la tekan button search tu k .

hint soalan 2 : komposer

hint soalan 3 : Adakah singa suka makan mee bandung?

.

.

FUAD TOPA
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

Fuad Topa Candidsyndrome | Create Your Badge

I'm Sorry

Terlebih dulu saya ingin memohon maaf kerana tidak dapat uploadkan poster pada pagi ini. Right now pun I just termampu untuk update by my blackberry sahaja. Sebab dari semalam anak aku masih demam panas. Sekarang masih kat DEMC for further checkup. Hope kesihatan anak aku akan pulih seperti biasa, amin.

Korang semua jangan risau k poster akan aku up jugak, kalau hari ini tak sempat esok aku up sekali 2 poster k. Pemenang tetap ada. : ) . Saya hanya dapat merancang tetapi tuhan yang menentukannya.

FUAD TOPA

Via maxis blackberry

BIG DAY + BIG GAME

Hari ini aku dapat banyak hadiah…. tak terkira jugak la. First adalah wish happy birthday dari kenalan-kenalan (tepung takde k) .

Then yang paling tak terhingga bestnya adalah hadian kemenangan CHELSEA keatas MAN. UNITED. Perlawanan yang ditunggu-tunggu dalam EPL. Perebutan tahta liga antara dua kelab ini yang kini dimiliki kelebihan mata oleh chelsea. Apapun tahniah chelsea, aku nak tgok ape kata-kata budak MU bila kena titik ngan Chelsea, selalu kuat menganjing je… hahahahaha.

Poster
.
.
.
.

FUAD TOPA
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

Fuad Topa Candidsyndrome | Create Your Badge

Pesanan untuk semua

Terima kasih atas sambutan dari korang semua, baru hari pertama email aku dah penuh. Ingatkan aku tersalah tulis tarikh tutup penyertaan. Rupanya ada juga yang kurang faham tentang syarat-syarat peraduan ini. Tapi takpe aku cuba memperjelaskan lebih detail sedikit k.

Apa yang perlu you all lakukan adalah menyimpan poster yang akan aku letakkan dalam blog ini setiap hari sehingga 8 hb April 2010. Ada sesetengah poster sahaja yang mempunyai soalan yang perlu di jawab oleh peserta. Dan you all kena menghantar kesemua poster bersama jawapan kepada soalan yang diberikan di email saya fuadtopa@candidsyndrome.com sebelum jam 5.00pm. Sesiapa berjaya menghantar dengan cepat & tepat dia adalah pemenangnya k.

Bukan soalan yang susah semuanya senang sahaja, tetapi memerlukan masa sikit je dalam 15 minit or mybe tak sampai 5 minit pun untuk mengetahui jawapan yang tepat ianya bergantung pada kecekapan anda : )

POSTER NO 2

.
.
.
.
p/s : hint jawapan ada di entry bertarikh 01/12/08

.

.

FUAD TOPA
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

Fuad Topa Candidsyndrome | Create Your Badge

FREE POTRAITURE by fuadtopa


Sempena bulan APRIL ini aku nak bagi korang satu hadiah yang bernilai RM2000 ++. Tapi aku tidak dapat nak bagi macam tu sahaja. Korang kena la buat kerja sikit. So ada syarat-syaratnya. Tapi anda semua jangan risau, anda tidak memerlukan modal untuk mendapatkannya. Hanya memerlukan lebih kurang 5 minit sehari selama seminggu.

.

Aku terangkan langkah-langkah yang korang kena ikut k.. senang, mudah dan ringkas.


1.  Hidupkan komputer anda setiap hari selama seminggu.


2.  Pastikan talian jalur lebar / broadband anda boleh digunakan


3.  Taip http://blog.fuadtopa.com di paparan  internet explorer/modzilla/crome/safari  anda


4.  Lihat poster yang tertulis FREE POTRAITURE by FUADTOPA, pastikan ianya tertulis jumlah kiraan hari.


5. Klik kanan tetikus anda pada poster itu kemudian disimpan ke dalam hardisk / pendrive / external hardisk.


6.  Ulangi proses yang sama sehingga hari yang ketujuh.


7. ¬†Setiap poster hanya akan di pamirkan selama sehari sahaja. Tiada untuk hari yang kedua so kalau ada sesiapa yang miss takde rezeki la…


8.  Pada hari yang ketujuh iaitu 8 April 2010 korang hendaklah mengemailkan kesemua poster-poster yang telah di simpan itu beserta dengan jawapan kepada soalan yang akan dipamerkan pada poster itu kepada saya selewat-lewatnya jam 5.00pm pada hari tersebut di email fuadtopa@candidsyndrome.com


Terma & Syarat


1. Terbuka pada semua warganegara Malaysia kecuali kakitangan Candidsyndrome, Color of Asia Sdn. Bhd

2. Tidak melebihi dari 4 orang untuk satu penyertaan

3. Lokasi untuk shoot adalah didalam area klang valley sahaja

4. Pemenang akan mendapat gambar berbentuk softcopy unlimited didalam DVD beserta 30 Keping gambar yang telah di edit sahaja.

5. Tiada had umur

6. Tarikh sebenar untuk pengambaran akan ditentukan kelak dan adalah dengan persetujuan dari  jurugambar dan pemenang.

7. Keputusan juri adalah muktamad

.

.

.

.

.

.

.

FUAD TOPA
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

Fuad Topa Candidsyndrome | Create Your Badge

%d bloggers like this: