I’m Photographer and still Photographer

Walaupun menyepi dalam blog. Tapi aku masih lagi seorang photographer. Still shooting cuma sekarang ni dah ada facebook kat sini sunyi sepi je. insyaallah jika ada kesempatan aku akan kembali update blog ini.

Salam sayang semua 🙂

Advertisements

Sambutan Kemerdekaan Ke- 53

mft 118 copy

Nyanyian Lagu Negaraku

mft 033 copy

Kibaran Jalur Gemilang bagi mengalu-alukan ketiban dif-dif terhormat semasa sambutan kemerdekaan ke-53, di Stadium Putra Bukit Jalil

mft 171 copy

mft 189 copy

Pemeriksaan Barisan Pertama oleh Seri Paduka Baginda Al-Walthiqu Billah Tuaku Mizan Zainal Abidin Ibni Al-Marhum Sultan Mahmud Al-Muktafi Billah Shah

mft 298 copy

’25 – Setiap Anak Permata Negara’

mft 277 copy

Tangan-tangan disebalik papan tanda raksaksa di dalam Stadium Putra Bukit Jalil

mft 645 copy

Kibaran Jalur Gemilang oleh para-para dari Angkatan Tentera Malaysia

mft 937 copy

Kita Satu Malaysia..

.

.

.

FUAD TOPA
Senior Photographer
A Proud Member Of Royal CS
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

ASAH MATA @ Kuching, Serawak

Duwanz_06

.

.

FUAD TOPA
Senior Photographer
A Proud Member Of Royal CS
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

THE MOST EXPENSIVE KEBAYA IN THE WORLD

MFT_4166 copy

MFT_4236 copy

MFT_4035 copy

MFT_3191 copy

MFT_4091 copy

MFT_3431 copy

MFT_3367 copy

MFT_3963 copy

MFT_3653 copy

MFT_3712 copy

MFT_3254 copy

MFT_4747 copy

MFT_4388 copy

MFT_4517 copy

MFT_4791 copy

Majlis berlangsung di KLCC Convention Centre, tak dapat aku rasakan bagaimana rasanya untuk memakai kebaya bernilai RM250,000,0000.00. Kalau ikutkan berat tak la berat sangat tapi dia punyai nilainya dah cukup untuk membina sebuah bangunan.

.

.

.

.

FUAD TOPA
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

Fuad Topa Candidsyndrome | Create Your Badge


Get well soon, Ayumi…

http://202.71.106.120/mediaplayer.swf

Tak semua orang melalui jalan hidup yang sama dalam dunia ini. Kita semua telah ditentukan jalan hidup kita, sudah tertulis semuanya. Yang pastinya segala yang berlaku itu bukannya satu penyiksaan buat kita, tetapi ianya adalah satu dugaan yang mana kita hendaklah hadapinya dengan reda. Percaya pada qada’ & qadar adalah salah satu dari rukun iman. Oleh yang demikian kepada semua kita hendaklah menghadapi sesuatu perkara itu dengan tenang, think positively… fikirkan bahawa seteruk manapun dugaan yang berlaku itu pasti ada beribu hikmahnya… amin…

lastly kita doakan semoga adik Ayumi dapat merasai & melalui apa yang pernah kita lalui dari masa kita kecil sehingga sekarang…… mari kita sama-sama pembaca semua kita doakannya …
.
.
.
.
FUADTOPA
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

A Night at Venice

DSC_5103

DSC_5777

DSC_5353

DSC_4617

DSC_4581

DSC_5170

DSC_5037

DSC_4224

DSC_5855

DSC_5723

http://202.71.106.120/junior/fuadtopa/slideshow/venise/showit.swf

A Night at Venice… memang aku terasa kat venice malam tu… This is our job last week. Majlis ini diadakan di Grand Ballroom, Level 3, KL Convention Centre. Dinner ini diadakan untuk kesemua staff Scope International Malaysia a subsidiary of Standard Chartered Bank (UK). tetapi cuma lebih kurang 1600 yang hadir dari 3000 staff  mengikut kata dari organizer diorang Cik Intan.

Memang malam kaki aku tak dapat nak diam, sebab apa? sebab terlalu enjoy dengan performance diorang. Aku shoot sambil bershuffle dengan diorang. Enjoy the slide show k ….. pada yang menang mac book pro tu kalau nak hadiah kat aku, aku terima sesangat… hehehe…

.

.

.

FUADTOPA

Senior Photographer

Candidsyndrome

Colours of Asia Sdn Bhd

Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731

flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic

email : fuadtopa@candidsyndrome.com

website : http://www.fuadtopa.com

blog : http://blog.fuadtopa.com

YM : ad_arjax

facebook : adphotogenic@gmail.com

Selamat Hari Raya from Candidsyndrome

http://www.youtube.com/v/pSEjN062018&hl=en&fs=1&

Kepada semua pembaca serta pengunjung blog ini tak kira samaada past client, future client, bloggers, photographer, kawan-kawan, anak-anak dara, silent reader, budak umur bawah 12 tahun, rakan-rakan sekerja, semuanya la senang crite……. dikesempatan aku ingin memohon keampunan maaf dari hujung rambut hingga kehujung kaki, sekiranya ada kesilapan aku pada korang semua… harap korang maafkan k. Mohon halalkan makan minum, semuanya sekali la. Tak kira sekecil mana & sebesar mana pun. Kiranya 0 – 0 la. Semoga kita bersama dapat menyambut ketiabaan bulan syawal ini dengan gembira k. Pada semua drive safety, baik bawak krete or moto semua kena ingat org tersayang, k. Jumpa lagi selepas raya k

MAKA DENGAN INI

Saya telah dilantik untuk menjadi mohor-mohor besar diraja dengan ini ingin mengistiharkan. Tarikh hari raya bersamaan dengan satu syawal pada tahun ini iaitu bersamaan dengan tahun 2009. Ianya jatuh pada bulan ini dan selepas 30 ramadhan… tarikh dan hari yang sebenar akan diistiharkan oleh staff saya di rangkaian televisyen TV1, TV2,TV3, dll….. semuanya dari ikhsan TV1 k.. so korang tunggu pengishtiharan nanti k.

.

.

p/s : selamat hari raya maaf zahir batin k.

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Bubur Lambuk

DSC_0333

DSC_0345

DSC_0352

DSC_0403

DSC_0444

DSC_0453

Bubur lambuk memang terkenal di bulan puasa ini. Lagi-lagi kalau sebut sahaja bubur lambuk kampung baru, KL. Rasanya satu Malaysia tahu. Cuma aku belum berpeluang untuk merasakan rasanya je lagi. Tengok la bulan puasa tahun depan kalau ada rezeki leh la ke sana.

Proses penyediaan bubur lambuk ini tidak lah sesusah mana. Cuma perlu tahu sukatan yang sesuai dan bahan-bahan yang perlu digunakan untuk menjadikan ia lebih sedap.

.

.

.

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Maulidul Rasul UiTM

DSC_9270

Pagi Jumaat yang lepas Universiti Tekologi Mara telah mengadakan majlis perarakan sempena meyambut kelahiran nabi Muhammad S.A.W. Perarakan tahun ni bermula pkul 8.30 pagi dan lokasi permulaan di Kompleks Sukan UiTM  dan berakhir di Pusat Penyelidikan Islam CITU.

Bermula dengan taklimat mengenai cara pernilaian perarakan dan penilaian dari juri-juri di kompleks sukan seterusnya barula kami seramai 28 pasukan terdiri dari pelbagai Jabatan & Fakulti di dalam UiTM mulakan perarakan  
DSC_9223
DSC_9242

Ini adalah pasukan perarakan dari office aku iaitu Pejabat Pengurusan Fasiliti. Kalau korang nak tau ni la fulltime keje aku as tech di UiTM. So kalau korang ada singgah kat pejabat aku nanti bgtau je takde hal arr kalau nak ajak ngeteh ke. 

Tema team kami tahun ni berubah di saat akhir kerana masalah masa tak mencukupi. so pakai je arr yg ada tahun lepas. Tapi tak 100% sama, kami olah ckit. Kami buat style ala2 org kampung ber tshirt pagoda, kain plikat ( style P.Ramlee).   
DSC_9301
DSC_9312
DSC_9468
DSC_9396
DSC_9321

Pakaian arab ini adalah dari Pejabat Bendahari mmg dah nampak mcam pak arab dah… nasib takde unta je
DSC_9613
DSC_9619

Taniah untuk diorang sebab menjadi Johan Pertandingan Perarakan. Yang mereka bawak balik Tropi Pusingan + hamper + Wang tunai RM1000. 
DSC_9635

Yang kami bawak balik…. segala usaha persiapan sepanduk, bunga manggar, bunga telor… pengalaman… dan yang paling penting gambar ini sebagai kenangan. Tapi kami tetap semangat as per team.

 

korang saksikan la k slideshow ni. (dalam format youtube, kat uitm kena block so korang tgok la k)

 

nota : Kami tak kuat, Kami tak takut…. apa yang penting kerjasama…. go…wonderpet… walaupun anak aku suka tgok cartoon ni tp aku pun suka gak.

 

 

mohdfuadtopa
Wedding Photographer
+60126438731 

old website : http://adphotogenic.fotopages.com 

flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic

email : adphotogenic@gmail.com

YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

%d bloggers like this: