Tahniah SAPEX

MFT_9106

Alhamdulillah telah sempurna sudah ibadah rukun islam ke 4 iaitu puasa di bulan ramadhan. Insyallah niat dihati nak sambung untuk puasa 6 cuma belum terlaksana lagi :). Ok la entry kali ini untuk ucapkan tahniah kepada Shafiq Akmal & Elly kerana telah menjadi suami isteri yang shah pada raya ke 5 tempohari. Dah lama aku kenal si sapex ni seawal aku kenal DSLR. Dia antara idola aku masa tu (skrg dah benci dah hahahahaha… ). Mereka antara photographer terawal CANDIDSYNDROME.

Sekarang ni sapex dah mengembangkan carier dia dengan menubuhkan Ministry Of Moment, alhamdulillah dia berjaya dalam kerjaya wedding photography dia. Menjadi satu penghargaan bila kita di hire untuk cover wedding dia. Ye la lagi la seorang yang pernah kita kagumi hasil kerja mereka.

Di kesempatan ini juga aku ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR BATIN. Aku memohon ampun dan maaf sekiranya ada terkasar bahasa, tersalah menulis serta yang mana kenal tu tersalah kata dari hujung rambut hingga ke hujung kaki. Semoga kita dapat jumpa lagi sehingga raya tahun depan k. ๐Ÿ™‚

Fuad Topa
Wedding Photographer
+601265438731
fuadtopa@gmail.com

Advertisements

The Solemnization of Khairi & Diana

MFT_4099ss

MFT_4144ss

MFT_4146ss

MFT_4197ss

MFT_4301ss

MFT_4354ss

MFT_4370ss

MFT_4402ss

MFT_4501ss

MFT_4538ss

MFT_4576ss

MFT_4697ss

MFT_4797ss

MFT_4877ss

MFT_5000ss

MFT_5069ss

MFT_5143ss

MFT_5278ss

Minta maaf sebab korang kena scroll banyak untuk tengok semua gambar…. hehehe biasa guna slide show lebih senang sikit kan. Kat wordpress ni x support pulak utk slideshow tu. Lepas ni aku try usahakan cara lain k.

Apapun tahniah utk mereka berdua hope mereka akan berbahagia sehingga ke anak cucu. By the way aku baru tahu yang diana ni adalah blogger jugak rupanya dia la blogger my secret garden . So tunggu entry reception diorang pulak k. ๐Ÿ™‚

.
.
FUAD TOPA
Senior Photographer
Tel : 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

Air Di Cincang Tak Akan Putus

MFT_6752 copy2

MFT_9161selected

MFT_0247 copy

Insyallah semoga mereka akan kekal hingga ke akhir hayat…… tunggu full entry lagi ๐Ÿ™‚

.
.
.
FUAD TOPA
Senior Photographer
Tel : 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

TEASER Asah Mata 2

GSP_8399

Wait for full entry k.

.

FUAD TOPA
Senior Photographer
A Proud Member Of Royal CS
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

ASAH MATA 1 – Kuala Lumpur

First of all aku harap korang jangan terkejut k, aku masih lagi PHOTOGRAPHER seperti biasa :). Ini semua adalah rekaan semata-mata dan ianya hanyalah untuk tujuan pembelajaran. Tiada kaitan dengan yang masih hidup atau yang dah meninggal dunia.

Pengalaman sejam mengeimis di Central Market memang memberi beribu perasaan buat aku. Walaupun kehadiran peserta kursus yang lain telah disedari beberapa orang di situ tetapi dalam masa sejam masih ada hamba allah yang murah rezeki menderma, cuma yang aku terkilan yang memberi itu bukan la dari mim lam ya wau. Tapi takpe mungkin susuk tubuh badan aku kurang sesuai untuk jadi pengemis ini.

So layan la antara gambar-gambar yang telah di rakam oleh peserta AM1

http://202.71.106.120/junior/fuadtopa/slideshow/AM1/showit.swf

5

MFT_0993 copy

DSC_0076

Duwanz_06

DSC_8910 copy

7

Segala watak di atas tiada kaitan dengan yang hidup dan mati. Ia hanya dilakonkan untuk tujuan pembelajaran sahaja.


Terima kasih kepada yang telah menyertai AM1 ini, Insyaallah akan ada kesinambungan dari AM1 . Yang paling terdekat di Kuching, Sarawak 18 September 2010 ini. So kepada yang berminat ingin menyertai untuk akan datang dan memastikan anda tidak terlepas perluang nantikan update terkini blog ini k ๐Ÿ™‚

.

.

.

FUAD TOPA
Senior Photographer
A Proud Member Of Royal CS
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

The Reception of Hafiz & Nadin

http://202.71.106.120/junior/fuadtopa/slideshow/nadin/showit.swf

MFT_6460

MFT_6673

MFT_7716

Alhamdulillah selesai sudah majlis resepsi hafiz & nadin. Tahniah aku ucapkan. Walaupun perjalanan majlis agak kurang lancar pada awalnya tapi semuanya selesai seperti yang telah mereka rancangkan. Satu pesanan aku ni k, bulan puasa ni kena rajin tengok jam k, jgn terlajak berlayar sampai ke pagi…. hehehehe ;p biasa la pengantin baru.

Hope to see korang lagi k, turun Shah Alam roger je aku boleh lepak skali ๐Ÿ™‚

.

FUAD TOPA
Senior Photographer
A Proud Member Of Royal CS
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

The solemnization of Shahir & Farihah

http://202.71.106.120/junior/fuadtopa/slideshow/farihah/showit.swf

MFT_1945

MFT_2589 copy

MFT_2951 copy

MFT_2788 copy

MFT_3218

MFT_3328 copy

Update pertama dalam bulan ramadhan yang mulia ini. So far alhamdulillah semuanya berjalan lancar, cuma insyallah akan ada sedikit pembaharuan dalam kehidupan aku selepas ini. Akan menjadi lebih sibuk dari yang sebelum ini. Akan tetapi aku akan pastikan blog ini tidak bersawang k. Kepada yang peminat tegar facebook boleh la ushar-ushar aku kat sana. Semenjak ada facebook ni dah bertambah tempat untuk aku share hasil kerja k.

Pada Shahir & Farihah kami dari CS mengucapkan selamat pengantin baru dan selamat menunaikan ibadah puasa k. Jangan terlajak sudah la k :)…. hehehehe… ok see yaa…..

.

.

.

FUAD TOPA
Senior Photographer
A Proud Member Of Royal CS
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

Teaser – ASAH MATA 1

MFT_1472 copy

Alhamdulillah selesai sudah workshop aku yang pertama kalinya ini. Asah Mata kali ini hanya melibatkan 5 orang pesserta sahaja. Memang seawalnya hanya 10 seat dibuka tetapi sehingga tarikh yang telah ditetapkanย  hanya tinggal 5 orang sahaja yang yang dapat menyertainya. Tiada masalah pada aku sebab kalau tidak ramai lebih senang untuk meneliti hasil kerja setiap seorang.

Workshop kali ini dilaksanakan di Stesyen Keretapi Lama, Kuala Lumpur dan berakhir di Central Market, Kuala Lumpur.

MFT_0924 copy

MFT_1263 copy

Antara gambar yang dari peserta Faiz.

MFT_0936 copy

MFT_1047 copy

Banyak lagi gambar dari peserta yang lain. So stay tune untuk menunggu full entry untuk Asah Mata 1 lagi k.

.

.

note : hapis, duwanz, khai, asmar ape lagi cepat sumbit gamba korang k ๐Ÿ˜‰

FUAD TOPA
Senior Photographer
A Proud Member Of Royal CS
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

My Name is Bond, James Bond

MFT_4987

Banyak kali aku usaha, banyak kali aku mencuba. Tapi malam semalam memangnya aku tak bejaya. Bukan tak berjaya nak dapatkan gambar, tetapi kali ini aku tak berjaya untuk bertutur bahasa France dengan Jean.

Takpe akan aku usaha lagi.

.

.

.

FUAD TOPA

a proud member ofย  ROYAL CS

Waka Waka

MFT_1478 copy

(gambar adala hiasan sahaja tiada kaitan dengan cerita diatas)

Sekarang ni tengah panas dalam perebutan tahta piala dunia. Sekarang ni dah masuk pusingan separuh akhir. Subuh tadi perlawanan separuh akhir pertama yang mana Belanda vs Uruguay. Dan Belanda dah layak ke perlawanan akhir dengan kemenangan 3 – 2.

Malam ni game separuh akhir kedua antara Germany (fav team) vs Spain. Laluan untuk german utk piala dunia kali ini memang sukar. Dari pelawanan kalah mati pertama lagi mereka telah bertemu dengan team England, tapi berjaya di titik dengan 4-1. Kemudian suku akhir berjumpa dengan Argentina pulak. Ramai orang sangkakan Argentina akan masuk ke final, tetapi Germany berjaya kalahkan mereka 4-0.

Semangat sepasukan yang mereka ada memang kental, itu yang menjadikan mereka digeruni. So apa tekaan korang untuk game malam ni? Germany or Spain yang akan ikut Belanda ke final?

MFT_9392 copy

(gambar adala hiasan sahaja tiada kaitan dengan cerita diatas)


MFT_1454 copy

(gambar adala hiasan sahaja tiada kaitan dengan cerita diatas)

.

see yaa…….

.

.

FUAD TOPA
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

Fuad Topa Candidsyndrome | Create Your Badge

%d bloggers like this: