TEASER Asah Mata 2

GSP_8399

Wait for full entry k.

.

FUAD TOPA
Senior Photographer
A Proud Member Of Royal CS
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

Advertisements

Sambutan Kemerdekaan Ke- 53

mft 118 copy

Nyanyian Lagu Negaraku

mft 033 copy

Kibaran Jalur Gemilang bagi mengalu-alukan ketiban dif-dif terhormat semasa sambutan kemerdekaan ke-53, di Stadium Putra Bukit Jalil

mft 171 copy

mft 189 copy

Pemeriksaan Barisan Pertama oleh Seri Paduka Baginda Al-Walthiqu Billah Tuaku Mizan Zainal Abidin Ibni Al-Marhum Sultan Mahmud Al-Muktafi Billah Shah

mft 298 copy

’25 – Setiap Anak Permata Negara’

mft 277 copy

Tangan-tangan disebalik papan tanda raksaksa di dalam Stadium Putra Bukit Jalil

mft 645 copy

Kibaran Jalur Gemilang oleh para-para dari Angkatan Tentera Malaysia

mft 937 copy

Kita Satu Malaysia..

.

.

.

FUAD TOPA
Senior Photographer
A Proud Member Of Royal CS
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

ASAH MATA 1 – Kuala Lumpur

First of all aku harap korang jangan terkejut k, aku masih lagi PHOTOGRAPHER seperti biasa :). Ini semua adalah rekaan semata-mata dan ianya hanyalah untuk tujuan pembelajaran. Tiada kaitan dengan yang masih hidup atau yang dah meninggal dunia.

Pengalaman sejam mengeimis di Central Market memang memberi beribu perasaan buat aku. Walaupun kehadiran peserta kursus yang lain telah disedari beberapa orang di situ tetapi dalam masa sejam masih ada hamba allah yang murah rezeki menderma, cuma yang aku terkilan yang memberi itu bukan la dari mim lam ya wau. Tapi takpe mungkin susuk tubuh badan aku kurang sesuai untuk jadi pengemis ini.

So layan la antara gambar-gambar yang telah di rakam oleh peserta AM1

http://202.71.106.120/junior/fuadtopa/slideshow/AM1/showit.swf

5

MFT_0993 copy

DSC_0076

Duwanz_06

DSC_8910 copy

7

Segala watak di atas tiada kaitan dengan yang hidup dan mati. Ia hanya dilakonkan untuk tujuan pembelajaran sahaja.


Terima kasih kepada yang telah menyertai AM1 ini, Insyaallah akan ada kesinambungan dari AM1 . Yang paling terdekat di Kuching, Sarawak 18 September 2010 ini. So kepada yang berminat ingin menyertai untuk akan datang dan memastikan anda tidak terlepas perluang nantikan update terkini blog ini k 🙂

.

.

.

FUAD TOPA
Senior Photographer
A Proud Member Of Royal CS
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

The Reception of Hafiz & Nadin

http://202.71.106.120/junior/fuadtopa/slideshow/nadin/showit.swf

MFT_6460

MFT_6673

MFT_7716

Alhamdulillah selesai sudah majlis resepsi hafiz & nadin. Tahniah aku ucapkan. Walaupun perjalanan majlis agak kurang lancar pada awalnya tapi semuanya selesai seperti yang telah mereka rancangkan. Satu pesanan aku ni k, bulan puasa ni kena rajin tengok jam k, jgn terlajak berlayar sampai ke pagi…. hehehehe ;p biasa la pengantin baru.

Hope to see korang lagi k, turun Shah Alam roger je aku boleh lepak skali 🙂

.

FUAD TOPA
Senior Photographer
A Proud Member Of Royal CS
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

ASAH MATA @ Kuching, Serawak

Duwanz_06

.

.

FUAD TOPA
Senior Photographer
A Proud Member Of Royal CS
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

The solemnization of Shahir & Farihah

http://202.71.106.120/junior/fuadtopa/slideshow/farihah/showit.swf

MFT_1945

MFT_2589 copy

MFT_2951 copy

MFT_2788 copy

MFT_3218

MFT_3328 copy

Update pertama dalam bulan ramadhan yang mulia ini. So far alhamdulillah semuanya berjalan lancar, cuma insyallah akan ada sedikit pembaharuan dalam kehidupan aku selepas ini. Akan menjadi lebih sibuk dari yang sebelum ini. Akan tetapi aku akan pastikan blog ini tidak bersawang k. Kepada yang peminat tegar facebook boleh la ushar-ushar aku kat sana. Semenjak ada facebook ni dah bertambah tempat untuk aku share hasil kerja k.

Pada Shahir & Farihah kami dari CS mengucapkan selamat pengantin baru dan selamat menunaikan ibadah puasa k. Jangan terlajak sudah la k :)…. hehehehe… ok see yaa…..

.

.

.

FUAD TOPA
Senior Photographer
A Proud Member Of Royal CS
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

Teaser – ASAH MATA 1

MFT_1472 copy

Alhamdulillah selesai sudah workshop aku yang pertama kalinya ini. Asah Mata kali ini hanya melibatkan 5 orang pesserta sahaja. Memang seawalnya hanya 10 seat dibuka tetapi sehingga tarikh yang telah ditetapkan  hanya tinggal 5 orang sahaja yang yang dapat menyertainya. Tiada masalah pada aku sebab kalau tidak ramai lebih senang untuk meneliti hasil kerja setiap seorang.

Workshop kali ini dilaksanakan di Stesyen Keretapi Lama, Kuala Lumpur dan berakhir di Central Market, Kuala Lumpur.

MFT_0924 copy

MFT_1263 copy

Antara gambar yang dari peserta Faiz.

MFT_0936 copy

MFT_1047 copy

Banyak lagi gambar dari peserta yang lain. So stay tune untuk menunggu full entry untuk Asah Mata 1 lagi k.

.

.

note : hapis, duwanz, khai, asmar ape lagi cepat sumbit gamba korang k 😉

FUAD TOPA
Senior Photographer
A Proud Member Of Royal CS
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

My Name is Bond, James Bond

MFT_4987

Banyak kali aku usaha, banyak kali aku mencuba. Tapi malam semalam memangnya aku tak bejaya. Bukan tak berjaya nak dapatkan gambar, tetapi kali ini aku tak berjaya untuk bertutur bahasa France dengan Jean.

Takpe akan aku usaha lagi.

.

.

.

FUAD TOPA

a proud member of  ROYAL CS

Waka Waka

MFT_1478 copy

(gambar adala hiasan sahaja tiada kaitan dengan cerita diatas)

Sekarang ni tengah panas dalam perebutan tahta piala dunia. Sekarang ni dah masuk pusingan separuh akhir. Subuh tadi perlawanan separuh akhir pertama yang mana Belanda vs Uruguay. Dan Belanda dah layak ke perlawanan akhir dengan kemenangan 3 – 2.

Malam ni game separuh akhir kedua antara Germany (fav team) vs Spain. Laluan untuk german utk piala dunia kali ini memang sukar. Dari pelawanan kalah mati pertama lagi mereka telah bertemu dengan team England, tapi berjaya di titik dengan 4-1. Kemudian suku akhir berjumpa dengan Argentina pulak. Ramai orang sangkakan Argentina akan masuk ke final, tetapi Germany berjaya kalahkan mereka 4-0.

Semangat sepasukan yang mereka ada memang kental, itu yang menjadikan mereka digeruni. So apa tekaan korang untuk game malam ni? Germany or Spain yang akan ikut Belanda ke final?

MFT_9392 copy

(gambar adala hiasan sahaja tiada kaitan dengan cerita diatas)


MFT_1454 copy

(gambar adala hiasan sahaja tiada kaitan dengan cerita diatas)

.

see yaa…….

.

.

FUAD TOPA
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

Fuad Topa Candidsyndrome | Create Your Badge

The Reception of Safwan & Aimi

http://202.71.106.120/junior/fuadtopa/slideshow/safwan/showit.swf

MFT_6189

MFT_7200

MFT_6185

MFT_7575

Alhamdulillah, dapat jugak aku upload kan gambar Safwan & Aimi ni. Walaupun bulan 6 ni begitu padat dengan event tapi aku usahakan juga.

Mereka berdua dah selamat disandingkan di Bukit Jelutong, Shah Alam dua minggu lepas. Majlis mereka berjalan dengan lancar sehingga tamat shoot potraiture diorang.  For Safwan & Aimi kami dari CS mengucapkan selamat pegantin baru k, semoga berbahagia hingga ke anak cucu…. aminn… jgn lupe pesanan aku hari tu k 🙂

see yaa..

.

FUAD TOPA
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
website : http://www.fuadtopa.com
blog : http://blog.fuadtopa.com
YM : ad_arjax
facebook : adphotogenic@gmail.com

Fuad Topa Candidsyndrome | Create Your Badge

%d bloggers like this: