The Reception of Hazwan & Aqilah

http://202.71.106.120/junior/fuadtopa/slideshow/wanqila/showit.swf

DSC_2497

DSC_2650

DSC_2549

DSC_3131

DSC_3188

Pagi ni aku baru dapat update entry untuk pasangan ni.. mata dah nak tido ni, tapi still aku gahkan lagi. So untuk Hazwan & aqilah ni entry dia tak abis lagi.. so tunggu entry yang akan datang k untuk pasangan ni. Pape pun kami dari CS mengucapkan slamat pengantin baru k, semoga berbahagia hingga ke anak cucu. Kita jumpa lagi k… 🙂

.

.

p/s :Jika kail panjang sejengkal lautan dalam usah diduga. Alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan. Jika takut di hempas ombak jangan berumah di tepi pantai… huh…

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Advertisements

The Reception of Samsul & Diana

http://202.71.106.120/junior/fuadtopa/samsuldiana/showit.swf

DSC_0522

DSC_0941

DSC_0902

DSC_0488

DSC_0747

DSC_1121

Something to learn…. belajar adalah perkara yang tiada penghujungnya. Dari kita dalam perut ibu kita pun kita dah belajar. Secara langsung atau tidak memang setiap hari dalam hidup kita penuh dengan proses pembelajaran.

Keluar je dari perut ibu kita kita terus diajar untuk menangis. Kemudian dia belajar untuk bernafas, dan banyak lagi la. Sehingga ke tahap menghembuskan nafas terakhir pun kita diajar untuk mengucap dua kalimah syahadah (untuk yang beragama islam).

Banyak nak diungkai jika kita bukak topik belajar ni. tapi aku cuma nak crite sikit je. K la… kesimpulannya learning is never ending proses..

Untuk samsul & diana… kami dari CS mengucapkan selamat pengantin baru. Enjoy ur honeymoon k.

p/s : dah lama aku tak jejakkan kaki di Taman Koperasi Polis Fasa 2. banyak juga perubahan yang berlaku. Tapi ada juga yag seperti dulu. Still aku ingat lagi makcik jual nasi lemak kat tepi pondok telefon tu, memang jilat jari nasi lemak buatan tangan dia. Pun sampai sekarang aku tengok orang sanggup beratur untuk dapatkan nasi lemak tu. Makcik kalau baca blog ni saya ada cadangan bukak la cawangan kat shah alam plak k.

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

____________________________________________________________________________

The Reception of Rosmizan & Suhailawati

http://202.71.106.120/junior/fuadtopa/mizanila/showit.swf

DSC_2059
DSC_1726
DSC_1971
DSC_2018
DSC_2159
DSC_2203

Wes.. wes.. ops.. tertukar siaran pulak. K la entry hari ni pulak adalah untuk pasangan Mizan & eila. Firstime mizam call aku memang terkejut. Mana taknya tanya punya tanya sekali dia cakap dia kat dalam penjara Sg. Buluh. Memang la sebab si mizan ni adalah salah seorang dari pegawai kat dalam penjara tu.

K la pendekkan crite, gawe mizan & eila. Kulo seko CS ngucapke selamat pengantin baru. Moga-moga sampek ke anak putu. Anger dayung men sampek nang tepi mizan, ojo kemelep nang tengah-tengah…. hahahaha

p/s : sapa yang tak faham bukak kamus k… kamus jawa

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

The Reception of Masrudy & Rina

http://202.71.106.120/junior/fuadtopa/rudyrina/showit.swf

DSC_8394
DSC_8709
DSC_8356
DSC_8532
DSC_9304
DSC_9518
DSC_9644

2 minggu lepas sorang photographer kat dalam CS kahwin, entry kali ni ada kaitan gak ngan photographer CS… tp bukan antara kami, abang kepada photographer kami… mashelmy. So lepas balik je dari johor pkul 2 aku terus prepare barang sbb pkul 5 dah kena start gi concorde shah alam, untuk majlis mereka.

Kepada rudy & rina aku ucapkan trima kasih k. Lauk mlm tu mmg sedap, puas aku makan udang… huhuhu… smpai kat bilik pun aku sental udang je. K la hope dpt jumpe korang lagi… misi korang seterusnya tambah cucu en. mastor…

p/s (post script bukan pesanan k)

– masa kat JB ada org termenung, kat sini pun ada orang termenung…. makcik sal tolong jawab makcik… hahahahaha

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

The Reception of Muhammad Fuad & Puteri Najwa

DSC_6636

DSC_6439

DSC_6577

DSC_6474

DSC_6486

DSC_6590

DSC_6794

DSC_6458

DSC_6872

DSC_6852

Syukran… ari ni aku nak kejar balik segala yang keciciran… tapi takpe smuanya akan aku upload. K. Fuad ni bukan aku k… nama je sama, tul tak fuad…. lpas ni kena plan guna nama samaran lain bila ada wedding yang sama nama. Mana taknya bila orang panggil fuad dua-dua menoleh…. hahahaha.. kelakar pun ada, tul tak fuad. Tapi mmg nasi arab malam tu betul-betul best, nasib aku tak boleh makan kambing kalau tak  sure sampai menjilat jari.

p/s :

1. sawadikap… lpas ni nak kena belajar cakap thailand pulak la…

2. aper crite MU sampai tak puas hati nak repeat main dengan malaysia… memang team korang tak power arr… go chelsea go…

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

The Reception of Farah Hafizah & Essam

http://202.71.106.120/junior/fuadtopa/farahessam/showit.swf

DSC_5101

DSC_5610

DSC_6030

DSC_5277

DSC_52913

Petang jumaat ni baru la aku dapat update blog aku ni.. taknak bersawang sangat. Farah & Essam ni memang very nice couple.. snantiasa je senyum. Majlis mereka diadakan di Dewan Sivik, Petaling Jaya. Memang cukup meriah, kawan-kawan mereka pun sporting giler. K la hope u all enjoy the slideshow k. See you again k.

p/s : next fuad & najwa and masrudy & rina…..

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

The Reception of Mukhriz & Azizah – Ulu Tiram

http://202.71.106.120/junior/fuadtopa/moqh/showit.swf

DSC_7221

DSC_7480

DSC_8107

DSC_7931

DSC_8193

DSC_8216

DSC_8251

Amin… selesai sudah semua majlis untuk pasangan yang tengah hangat dengan iklan berus gigi ni. Walaupun minggu lepas majlis pernikahan mereka pasti lepas habis majlis belah tiram ni membuatkan pasangan ini merasa betul-betul gembira… uhuk..uhukk… (sambil batuk-batuk kecil dengan rosli cst). Ye la kan sudah selesai semuanya, so cuma lepas ni mereka akan menjalani kehidupan sebagai suami isteri pula…

Walaupun sebelah petangnya cuaca tidak begitu mengizinkan untuk kami buat potraiture lebih banyak tapi kemeriahan majlis mereka cukup untuk meninggalkan kenangan.

Untuk moqh & iezah aku ingin ucapkan selamat pengantin baru dan semoga berbahagia ke anak cucu k. Lpas ni boleh la rancang nak letak nama anak pulak k. hahaha…

______________________________________________________________________

p/s : mengapa kau termenung, menongkat dagu….. apa yang kau fikirkan……

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa’s Facebook profile

3 Kisah Dunia

Cerita 1 – Masage dari facebook

Untitled-1

Ahad lepas lepas sampai je rumah aku terus check facebook, nak tgok kebun kat barn buddy.. then tgok kat inbox ada message…. sekali bukak, huh terkejut aku… it’s audi mok.. kalau korang nampak apa yang dia tulis ok la, tapi ni aku tolong highlightkan k

hello fuad. i think your compositions are the best i’ve seen so far for my wedding photos! thanks so much for capturing them. 🙂

agak terkejut gak… sama seperti aku dapat email dari SN dulu..

letter SN to me

semua ni adalah minyak untuk membakar semangat aku utk pergi lebih tinggi lagi… tetapi proses untuk mendaki tu memerlukan lebih banyak usaha & keyakinan. Aku dah berada dilandasan yang betul bersama candidsyndrome, so aku kena meningkatkan lagi lebih bnyak usaha… amin..

___________________________________________________________________

Cerita 2 – Moqh & Iezah at  Ulu Tiram

DSC_8054

Oh nona ku azizah…. moqh tengah mendendangkan lagu oh azizah dalam rentak ghazal… smpaikan iezah tangkap lentok tu… padahal keliling ada ramai org …

DSC_8161

Bila photographer buat free style… hahhahaha. Thanks musz tolong tangkap gmba ni

DSC_8251

untuk kali ni aku hnya dpt upload kan 3 keping picture dari majlis moqh & iezah kat ulu tiram ni… tunggu untuk fullentry k …

___________________________________________________________________

Cerita 3 – Masrudy & Rina

DSC_9100

DSC_9629

ni pulak teaser untuk Masrudy & Rina, event diorang malam tadi di concorde shah alam.  Masrudy ni abang kepada mashelmy. Silap2 rudy lom bangun lagi sekarang ni masa aku upload gmba dia ni.. hahahaha…

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Time is running out – muse

DSC_6494
teaser Fuad & Najwa (fuad tu bukan aku k… hahahaha.)

minggu ni minggu yang cbuk buat aku, mcam2 nak kena fikirkan. Semuanya alhamdulillah selesai ikut perancangan tetapi ada yang tak setel lagi, apapun aku still tetap usaha lagi untuk setelkan jugak.

Bab gambar wedding 2 pasangan aku still tertangguh lagi, itu pun yang hari ahad lepas ( Farah & Essam ) dan kelmarin ( Fuad & Najwa ). Still on proses darkroom lagi, paling cepat pun hari isnin baru leh upload. Sebabnya malam ni aku dah kena gerak utk outstation. Hopefully perjalanan tiada masalah dan semuaya berjalan lancar. Still kena rest yang cukup sbb malamnya dah ke shah alam.

Aku rasa aku kena rest la, maksud gi bercuti sambil cuci mata dengan anak & bini la. Tapi still tengah tunggu masa yang sesuai. Hope segalanya berjalan seperti yang telah aku rancang. amin.

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

Che nak pi Kedah la ni gak…

DSC_52913
teaser utk farah & essam

Petang nanti aku akan diterbangkan ke kedah bersama udey. Kami pergi atas sat misi, ala misi ape lagi amek gambar la… hahaha.

K la, tak lama kitorang kat sana sbb perlukan rest jumaat ni sbb nak ke menjalankan misi yang mencabar pada sabtu ni. Pada orang kedah… ceq nak habaq ni, tunggu hang pa kami nak mai ni…

mohdfuadtopa
Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-6438731
flickr : http://www.flickr.com/adphotogenic
email : fuadtopa@candidsyndrome.com
YM : ad_arjax

Mohd Fuad Topa's Facebook profile

%d bloggers like this: